Η ομάδα των γιατρών της Αχαΐας αποδεικνύει στην πράξη τί σημαίνει αλληλεγγύη και ανθρωπισμός

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους γιατρούς της Αχαΐας στη Λέσβο προκειμένου να δώσουν ελπίδα ζωής κυρίως στα μικρά παιδιά, αλλά και σε όσους καταφθάνουν εκεί από τα τουρκικά παράλια αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, συνεχίζονται ακατάπαυστα. Αυτή τη στιγμή, η Πρωτοβουλία των Γιατρών της Αχαΐας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυρήνες εξειδικευμένων ανθρώπων που σε καθημερινή βάση προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο νησί, μαζί με πολλούς ακόμη εθελοντές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Έκκληση για γιατρούς

eliades 3Όπως μεταφέρει στο LepantoMag.gr, ο γιατρός, μέλος της ομάδας από την Αχαΐα και Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, η κατάσταση συνεχίζει να είναι τραγική και συνάμα συγκλονιστική, κυρίως όσον αφορά στα μικρά παιδιά.

Κάθε παιδί δικαιούται και πρέπει να έχει δικαίωμα στη ζωή. Πρέπει να έχει την ιατρική που του αρμόζει. Ο πνιγμός είναι τραγικός θάνατος”, εξηγεί μεταξύ άλλων απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς εξειδικευμένους γιατρούς, όπως πνευμονολόγους και αναισθησιολόγους, να βρεθούν στο νησί ώστε να βοηθήσουν στο σημαντικότατο έργο που επιτελείται εκεί. Όπως τονίζει ο κ.Ηλιάδης υπάρχει τεράστια ανάγκη από προχωρημένο ιατρικό προσωπικό, καθώς κάθε ημέρα κινδυνεύει η ζωή δεκάδων παιδιών που έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα.

Εξοπλίζεται το αγροτικό ιατρείο

Το αγροτικό ιατρείο στη Σκάλα Συκαμινιά εξοπλίζεται σιγά-σιγά ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερους. Σημειώνεται πως, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη Λέσβο, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας Βιτένις Αντιρουκάιτις, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί. Μάλιστα, υπήρξαν από πλευράς τους συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αφορούν κυρίως στη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου της Σκάλας Συκαμινιάς, αλλά και στην επίλυση των κτηριακών προβλημάτων του, με την ταυτόχρονη διάθεση δύο επιπλέον ασθενοφόρων. Τονίζεται πως το σύνολο του εξοπλισμού που θα δοθεί, θα παραμείνει στο τοπικό ιατρείο.

Σημαντική η προσφορά των εθελοντών

eliades 1Σημαντική ωστόσο είναι η προσφορά των δεκάδων εθελοντών που καταφθάνουν στο νησί της Λέσβου. Προ ημερών, έφτασε η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης με το τμήμα υγρού στοιχείου, που διαθέτοντας ένα φουσκωτό σκάφος παντός καιρού, οχήματα ATV για έρευνα από ξηρά, σκύλο έρευνας και διάσωσης επιχειρούν για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως καθημερινά στη Λέσβο δίνεται μία μάχη. Τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους εθελοντές, μιας και συνεχώς εντοπίζονται βάρκες με δεκάδες μετανάστες, που στην πλειονότητά τους είναι εξαντλημένοι, τρομαγμένοι, τραυματισμένοι, ακόμη και αναίσθητοι…κυρίως τα μικρά παιδιά. Εκείνο λοιπόν που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι το ότι η οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη. Πόσο μάλλον η ιατρική, όταν οι υπάρχουσες υποδομές στο νησί υστερούν σημαντικά και δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη.

Share on Facebook15Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.