Την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Ιουλίου, στις 19:00 θα τεθεί εκ νέου το θέμα της αξιοποίησης του “Ξενία”, μετά την απόφαση για αναβολή της σχετικής συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την αναβολή της συζήτησης εισηγήθηκαν οι παρατάξεις της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας” του Γιάννη Μπουλέ και “Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία” του Θανάση Παπαθανάση, μετά και το σχετικό αίτημα που κατέθεσαν από κοινού Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τους φορείς “δεν έχουμε πάρει ακόμη τα πρακτικά της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης” και ως εκ τούτου ζήτησαν την αναβολή του θέματος έως ότου λάβουν γνώση επί αυτών.

Μ.Ζιαμπάρα: «Έχετε κλείσει τα αυτιά σας στην κοινωνία»

Από την πλευρά της, η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Μαρία Ζιαμπάρα συμφώνησε με τη θέση των φορέων σχετικά με την απουσία των πρακτικών, ενώ συμπλήρωσε ότι “δεν έχουμε ούτε τη γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου”, και στρέφοντας τα βέλη της κατά της δημοτικής αρχής την κατηγόρησε ότι έχει κλείσει τα αυτιά της στην κοινωνία.

Ανοικτή συζήτηση στην Παπαχαραλάμπειο και δημοψήφισμα ζήτησε ο Θ.Παπαθανάσης

Ο τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου και δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Παπαθανάσης πρότεινε, πέρα από την αναβολή της συνεδρίασης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, την επανάληψή της στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, με μία ανοικτή διαδικασία με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών. “Ο κ.Καρακώστας έχει υποστείλλει πολλές σημαίες και συνεχίζει και υποστέλλει. Έχει βάλει απέναντί του δύο μεγάλους φορείς” ανέφερε, προκαλώντας στη συνέχεια τη δημοτική αρχή “να συζητηθεί το “Ξενία” στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα και να γίνει ένα τοπικό δημοψήφισμα. Ιδού η Ρόδος!

Συμμερίζονται το θέμα που θέτουν οι συνάδελφοι” σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” Γιώργος Γούλας, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο αντιδήμαρχος Θωμάς Κοτρωνιάς που συμφώνησε και αυτός με τη σειρά του με την αναβολή του θέματος.

Κ.Καρακώστας: «Θέλουν να βάλουν τρικλοποδιά»

Δεν κατανοώ ναυπάκτιο που δεν έχει χορτάσει συζήτηση για το “Ξενία”” σχολίασε ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας, ο οποίος τόνισε πως στην Επιτροπή Διαβούλευσης είχαν προσκληθεί άπαντες. Ωστόσο, αναγνώρισε και ο ίδιος το ζήτημα με τα πρακτικά, καταλογίζοντας όμως στα μέλη της αντιπολίτευσης ότι “θέλουν να βάλουν τρικλοποδιά” και για το λόγο αυτό ζητούν την αναβολή. Αναφορικά με την πρόταση του κ.Παπαθανάση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σημείωσε μεταξύ άλλων πως “το νομικό πλαίσιο ακόμη δεν προβλέπει κάτι τέτοιο”.

Τελικώς, η παράταξη της δημοτικής αρχής συμφώνησε, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, να εισηγηθεί την αναβολή της διαδικασίας, κάτι που τελικώς εγκρίθηκε από το Σώμα κατά πλειοψηφία. Αντιθέτως, η πρόταση του κ.Παπαθανάση για ανοικτή συζήτηση στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα και διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος υπερψηφίστηκε μόνο από τα μέλη των παρατάξεων της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας» και «Αλλάζουμε Μαζί τη Ναυπακτία».

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.