Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διαγγέλμά του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής» ο Πρωθυπουργός νωρίτερα ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Ν. Βούτση για την απόφαση της κυβέρνησης να συζητηθεί το θέμα στη Βουλη το Σάββατο, ώστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί σε επτά ημέρες. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός μετά την  επιστροφή του από τις Βρυξέλλες συγκάλεσε στο έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο μετά τις 23:00 μετατράπηκε σε υπουργικό συμβούλιο με την προσέλευση υπουργών και κομματικών στελεχών, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τα επόμενα βήματα, ενόψει του αυριανού Eurogroup. Λίγο μετά τις 23:00 άρχισαν να προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ.Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά.

Share on Facebook7Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.