«Έχουμε μπροστά μας μεγάλο αγώνα και οι πληγές που πρέπει να ‘γιατρέψουμε’ είναι πολλές. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί στο σύνολό της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και δε θα σταματήσουμε μέχρι να το πετύχουμε αυτό».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της έκτακτης και κατεπείγουσας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία υπήρξε ενημέρωση για τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια της Δυτικής Ελλάδας από το σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Κατά τη συνεδρίαση του Σώματος, η οποία έγινε με την παρουσία εκπροσώπων Δήμων, φορέων και κατοίκων των πληγεισών περιοχών, παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο οι επιπτώσεις και οι ζημιές των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από όλους τονίστηκε πως ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν σε ετοιμότητα και ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκτακτη ανάγκη που παρουσιάστηκε.

Παράλληλα, καυτηριάστηκε από το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου το γεγονός πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα για την Πολιτική Προστασία και τις δράσεις πρόληψης κατολισθήσεων και αντιπλημμυρικών φαινομένων, όμως παρ’ όλα αυτά οι Υπηρεσίες κατάφεραν και ανταποκρίθηκαν πλήρως στα καθήκοντά τους.

«Προτεραιότητα μας ήταν από την πρώτη στιγμή οι ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή όμως, κύριο μέλημά μας είναι η αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στις περιοχές που έχουν πληγεί. Είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε νερό και ρεύμα και πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε ασφάλεια και αλληλεγγύη στους κατοίκους μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Κλείνοντας, ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συνεχή συνεργασία που είχε με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον οποίο και βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγο Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υπαρχηγό, υποστράτηγο Διαμαντή Κανελλόπουλο για την συνεισφορά τους στην ανάγκη που παρουσιάστηκε για μεταφορά με ελικόπτερο πέντε συμπολιτών μας από το Δ.Δ. Κλεπά της Ναυπακτίας.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ζητούνται ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενίσχυση του προσωπικού και πόροι για την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.