Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν Ναυπάκτιοι μαθητές στην 3η και τελική φάση  «Ίππαρχος» του 21ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και διαστημικής 2016, που διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Στο Γυμνάσιο το 2ο βραβείο πήρε ο Φοίβος Κανταρτζής του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και 3ο έπαινο ο Ξενοφών Δούρος του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Στην τελική φάση συμμετείχαν επίσης η Βίκυ Αποστολοπούλου και ο Νικόλαος Δρίβας και οι δύο του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Στο Λύκειο πήραν 5ο έπαινο η Άνθια Πράπα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, 9ο έπαινο η Αγγελίνα Μπανιά των εκπαιδευτηρίων Πάνου και 11ο έπαινο η Λαμπρινή Βασιλοπούλου του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου. Στην τελική φάση συμμετείχε επίσης ο Φίλιππος Λιώλης του 2ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Η μαθήτρια Άνθια Πράπα προκρίθηκε στην 4η φάση «Πτολεμαίος» του Διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο 25 και 26 Ιουνίου. Από την 4η φάση θα προκύψουν οι 5 μαθητές που θα στελεχώσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας που θα πάρει μέρος στην 10η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής, η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη Bhubaneswar της Ινδίας από 9 έως 19 Δεκεμβρίου 2016.

Όλοι οι μαθητές προετοιμάστηκαν από τον Αργύρη Δρίβα, Φυσικό του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου και μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων».

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καλή επιτυχία στην Άνθια!

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.