Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 12 Μαΐου, συνάντηση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων Ντίνου Τσουκαλά και Σπύρου Τραχύλη με το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ στο γραφείο της Κοινότητας, στην οποία παρευρέθησαν και πολλοί κάτοικοι.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το μεγάλο πρόβλημα της διευθέτησης του ποταμού Ευήνου και της αντιπλημμυρικής προστασίας, μιας και μεγάλος αριθμός κατοίκων είναι πληγέντες. Πραγματοποιήθηκε λοιπόν ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο κ.Τσουκαλάς με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα. Όπως σημείωσε ο κ.Τσουκαλάς «η συνεργασία μου για το συγκεκριμένο πρόβλημα μαζί τους ήταν άψογη. Τόσο η κ.Σταρακά όσο και ο κ.Λύτρας, κατανοώντας πολύ καλά το θέμα και συγχρόνως το μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή, προσπαθούν να δώσουν τόσο προσωρινή όσο και οριστική λύση. Προσωπικά οφείλω να τους ευχαριστήσω θερμά για το άμεσο ενδιαφέρον«.

Πέραν του συγκεκριμένου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και εφόσον έγινε αντιληπτό από τους παρευρισκόμενους ότι το εν λόγω θέμα βαίνει προς οριστική λύση, τέθηκαν επί τάπητος σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν, σύμφωνα με τον κ.Τσουκαλά «σε πολλά και άλυτα προβλήματα της περιοχής που πιστέψτε με μεγάλη έκπληξη και απορία άκουσα. Σας παραθέτω μερικά από αυτά:

  1. Ελλιπής καθαριότητα και κόψιμο χόρτων ειδικά στις εορτές του Πάσχα
  2. Φρεάτια σε κακή κατάσταση, επικίνδυνα για τη διέλευση πεζών και οχημάτων
  3. Πάνω από 60 χλμ. δρόμων σε κακή κατάσταση που οδηγούν σε κατοικίες και περιουσίες κατοίκων
  4. Κάδοι σκουπιδιών χωρίς καπάκια στο κέντρο του χωριού και χωρίς να έχουν πλυθεί ποτέ
  5. Πρώην σχολείο: πορτοπαράθυρα χαλασμένα με αποτέλεσμα να είναι η πρόσβαση ελεύθερη για τον καθένα και να δημιουργείται πηγή μόλυνσης
  6. Και πολλά άλλα.

Μίλησα πριν για απορία: Γιατί αυτή η απουσία του Δήμου; Συμβαίνει κάτι; Μήπως η περιοχή του Τρικόρφου είναι σε Μνημόνιο; Όλοι οι κάτοικοι περιμένουν λύσεις και όχι λόγια και υποσχέσεις«.

2 1

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.