Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς κλοπές σε οικίες και κατάστημα στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

Δράστες είναι επτά ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 16 έως 26 ετών

Οι δράστες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά μετέβαιναν στις οικίες με αυτοκίνητα και διέπρατταν τις κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, δεκατρείς κλοπές σε οικίες και κατάστημα, που έλαβαν χώρα στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, τους τελευταίους τρείς μήνες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος επτά ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 16 έως 26 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι επτά δράστες, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν από τις (27-2-2016) μέχρι και τις (11-5-2016), δώδεκα κλοπές σε οικίες και μία σε μίνι μάρκετ, στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο διάπραξης των κλοπών, οι δράστες κινούμενοι με αυτοκίνητα, κυρίως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, εντόπιζαν τις οικίες των παθόντων και αφού διερρήγνυαν παράθυρα και πόρτες, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους σε άλλες κλοπές συνεχίζονται.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.