Με επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου και της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών με την ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2015» που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κτίριο του πρώην 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ναυπάκτου. Η άσκηση προέβλεπε εγκλωβισμό ατόμων και πυρκαγιά στο κτίριο μετά από σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την περιοχή. Στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου σήμανε συναγερμός και αμέσως στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις.

Οι Πυροσβέστες της Ναυπάκτου σβήνουν την φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο ενώ συνάμα απεγκλωβίζουν και άτομα που βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Κατά την διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, τραυματίζεται ένας πυροσβέστης.

Στη συνέχεια ο διοικητής της Υπηρεσίας Ναυπάκτου ενημερώνει την 6η ΕΜΑΚ Πατρών πως στο κτίριο υπάρχουν και άλλα εγκλωβισμένα άτομα. Στο σημείο σπεύδουν οχήματα και προσωπικό της υπηρεσίας ενώ και ο εκπαιδευμένος σκύλος εντοπίζει ένα άτομο ανάμεσα στους σωρούς από τα μπάζα.

Στη συνέχεια η άσκηση προέβλεπε και τον απεγκλωβισμό ενός τραυματία από την ταράτσα του κτιρίου. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης δυνάμεις της Τροχαίας Ναυπάκτου, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που διευκόλυναν την μεταφορά των τραυματιών με τα ασθενοφόρα.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Νικολακόπουλος, ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων του νομού Αιτωλοακαρνανίας και διοικητής της υπηρεσίας του Μεσολογγίου Δημήτρης Κοντογιάννης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κοτσανάς και Γιάννης Σύψας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας εκπρόσωποι υπηρεσιών της περιοχής καθώς επίσης και πλήθος κόσμου αλλά και μικροί μαθητές.

 

πηγή: lepantortv.gr – Σωτήρης Καρέλης

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.