Στη ρωσική πρωτεύουσα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (22η Moscow International Travel & Tourism Exhibition), συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ.Μπακογιάννης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς επίσης και στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ, στο χώρο του οποίου διαθέτει δικό της stand η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στο περιθώριο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου, την Υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Πατέρα Σπυρίδωνα.

Επίσης, στο χώρο της έκθεσης συναντήθηκε με τους σημαντικότερους tour operators της χώρας, καθώς επίσης και με άλλους φορείς του τουρισμού από τη Ρωσία και την Ελλάδα, συζητώντας μαζί τους τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη Στερεά Ελλάδα και προωθώντας την πρόταση της Περιφέρειας για τον θρησκευτικό τουρισμό.

Έχοντας προετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο για τον θρησκευτικό τουρισμό, ενημέρωσε ξένες αντιπροσωπείες και δημοσιογράφους για τα σημαντικά χριστιανικά μνημεία των νομών της Στερεάς, συνδέοντας τα με τον ιαματικό και πολιτιστικό τουρισμό, καθώς επίσης και με τον τουρισμό δράσης και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις ήταν αυτή με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού, κ. Davydenko Dmitry, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι συνεργασίας προκειμένου να κινητοποιηθεί το ρωσικό κοινό προς τη Στερεά Ελλάδα. Θέτοντας τις βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε η σύσταση μίας ομάδας εργασίας, η οποία θα διερευνήσει πρωτίστως το πλαίσιο μίας ευρύτερης και πάγιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Τουρισμού. Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της από κοινού διοργάνωσης ενός συνεδρίου, με τη συμμετοχή τουριστικών γραφείων από τη Ρωσία και ξενοδόχων από την Στερεά Ελλάδα, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής με συγκεκριμένα πακέτα προσφορών και προσφερόμενες υπηρεσίες.

Share on Facebook1Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.