Συνεχίζονται οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή, από επιτήδειους που προσποιούνται τους λογιστές προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα. Εχθές μάλιστα, καταγγέλθηκαν στην αστυνομία δύο σοβαρά περιστατικά, που σημειώθηκαν με χρονική απόσταση μισής ώρας, το πρώτο στην Πάτρα και το δεύτερο στη Ναύπακτο, πιθανότητα με δράστες τα ίδια ακριβώς πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, δύο δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, στις 11 το πρωί, σταμάτησαν ηλικιωμένη στην οδό Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα και της είπαν ότι είναι λογιστές του γιου της και πως προκειμένου ο γιος της να λάβει επιστροφή φόρου 2.400 ευρώ, θα έπρεπε η ίδια να τους καταβάλλει το ποσό των 650ευρώ.

Η ηλικιωμένη μπήκε στο όχημα των δύο με τη θέλησή της και μετέβησαν οι τρεις τους στο σπίτι της στην Πάτρα, όπου, όταν η ανυποψίαστη γυναίκα πήγε στην κουζίνα για να τους προσφέρει καφέ, εκείνοι άρπαξαν τα κλειδιά του σπιτιού και, φυσικά, το ποσό και έφυγαν.

Μισή ώρα αργότερα, οι δύο δράστες, σταμάτησαν 89χρονη γυναίκα σε δρόμο της Ναυπάκτου και της είπαν ότι δήθεν πρόκειται για λογιστές στους οποίους θα πρέπει να καταβάλλει παράβολο προκειμένου τα παιδιά της να έχουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία.

Κατά τον ίδιο τρόπο, μετέβησαν στην οικία της ηλικιωμένης, όπου όταν εκείνη τους παρέδωσε φάκελο με τα 1000 ευρώ που της ζήτησαν, της είπαν πως τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά και πως θα έπρεπε να τους καταβάλλει 750 ευρώ ακόμη. Η ηλικιωμένη άνοιξε την ντουλάπα του δωματίου της και έβγαλε δύο δεσμίδες των 5000 ευρώ η κάθε μία, πήρε τα επιπλέον 750 ευρώ που της ζήτησαν και τους τα παρέδωσε. Εν συνεχεία, πήγε και εκείνη στην κουζίνα για να τους προσφέρει καφέ.

Οι δράστες δεν έχασαν την ευκαιρία, αφού είχαν δει που έκρυβε η ηλικιωμένη τα χρήματα, πήραν όλο το ποσό (συνολικά 11.000 ευρώ) και έγιναν καπνός.

Αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών γίνονται σε όλη την περιοχή, ενώ εφιστάται προσοχή στα ηλικιωμένα άτομα και ενημέρωση  τους για το φαινόμενο.

 
 

πηγή: agriniopress.gr
Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.