Και ενώ στη Ναύπακτο ακόμη ψάχνουμε να δούμε πού είναι τα ποδήλατα που είχαν διατεθεί σε πολίτες και που υποτίθεται θα αποσυμφόριζαν το κέντρο της πόλης, αλλά και τί απέγιναν εκείνα που βρίσκονταν σταθμευμένα στους τέσσερις σταθμούς (ΚΕΠ, Αγία Παρασκευή, Πλαζ, Ψανή) τους οποίους αφήσαμε τελικά μισούς, στην τύχη τους και στο έλεος των βανδάλων, η Πάτρα ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν μετακίνησης των Πατρινών με ποδήλατα και όπως όλα δείχνουν οι υπεύθυνοι εκεί φαίνεται να το αντιμετωπίζουν με περισσότερη σοβαρότητα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Πατρινών, θα υπάρχουν συνολικά 13 σταθμοί στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί τα ποδήλατα και αυτές τις ημέρες θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές βόλτες από μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, το σύστημα θα λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα της ΑΔΕΠ και οχτώ σταθμούς και 40 ποδήλατα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα έχει κοινό συντονισμό. Στους σχεδιασμούς των αρμοδίων είναι πριν από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος δωρεάν μετακίνησης με τα ποδήλατα, να υπάρξει ενημέρωση του κοινού από εθελοντές για τη δράση, απώτερος στόχος της οποίας είναι να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Πάτρας από τα Ι.Χ.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και να λάβουν μια προσωπική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να πάρουν ποδήλατο από τους σταθμούς. Με την ίδια κάρτα θα μπορούν να αφήσουν το ποδήλατο, σε άλλο σταθμό, όταν το επιθυμούν. Στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας που θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα, είναι αφενός να μάθουν οι Πατρινοί για το σύστημα, αφετέρου να κατανοήσουν ότι τα ποδήλατα δεν είναι για βόλτα αλλά για μετακίνηση στο κέντρο της πόλης. «Στόχος μας είναι να μην απαξιωθεί το σύστημα και να αγκαλιαστεί από τους Πατρινούς. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου το σύστημα εφαρμόστηκε και στην πορεία απαξιώθηκε», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο thebest.gr, ο υπεύθυνος του έργου από την ΑΔΕΠ Τάκης Τριανταφύλλου και υπογραμμίζει ότι απώτερος σκοπός είναι σε ένα χρόνο να υπάρξει επέκταση της δράσης.

Όπως εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου, δεν θα υπάρχει χρέωση στους χρήστες για ένα χρόνο θα είναι καλυμμένα τα λειτουργικά έξοδα (φθορές, ανακατανομή καθημερινά των ποδηλάτων βάσει των αναγκών), ενώ προς το τέλος του πρώτου χρόνου θα γίνει επανασχεδιασμός του συστήματος ώστε και πάλι να μην πληρώνουν οι χρήστες αν και στο εξωτερικό που χρησιμοποιείται το σύστημα έχει ένα μικρό αντίτιμο χρήσης.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

 1. Πέτρος Σταθάτος
  Πέτρος Σταθάτος

  «Είναι δωρεάν . Να τα σεβαστούν»
  Δεν υπάρχει παιδιά αυτό σε κανένα παράλληλο σύμπαν.
  Πληρώνεις για να αποκτήσεις και υπόκεισαι σε συνεπειες όταν καταστρέφεις !
  Απλά πράγματα.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.