Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας για τη χθεσινή απεργία:

Στη πόλη μας  πραγματοποιήθηκε χθες η μεγαλύτερη σε πάθος ένταση και όγκο απεργιακή κινητοποίηση και πορεία που δεν έχει προηγούμενο.

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή, το πάθος, την ένταση της, δίνουμε το χέρι μας σε κάθε ένα και κάθε μια που σήμερα με τη παρουσία εδώ κάναμε  ακόμα πιο ισχυρό πιο ηχηρό το μήνυμα μας.

Το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής και της χώρας βροντοφώναξαν φτάνει πια, ως εδώ. Έστειλαν ένα μήνυμα  οργής για όσα συμβαίνουν στη χώρα και τους πολίτες, ένα μήνυμα οργής για όσους ακόμα και σήμερα βολεύονται σε θώκους εξουσίας με ψέματα και λεονταρισμούς στέλνοντας το λογαριασμό στο λαό, ενώ οι ίδιοι αλληλοϋποστηρίζονται στις καρέκλες τους. Τέσσερις κυβερνήσεις από το 2010 ίδια ζοφερή για τους πολίτες πολιτική.

Το ασφαλιστικό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και δημιούργησε αυτό το λαϊκό ποτάμι αντίστασης, και οργής που καταγγέλλει όσα γίνονται για  μας  χωρίς εμάς., που καταγγέλλει την υποκρισία του κ.  Κατρούγκαλου.

Το κίνημα αυτό είναι καλό για αρχή, για να μπορέσει όμως να ανταποκριθεί στο βάρος των σημερινών περιστάσεων  που  αντιμετωπίζει η χώρα οφείλει να αποκτήσει συνείδηση  αλληλεγγύης και αμοιβαιότητας. Θα πρέπει να επανεκτιμηθούν συνολικά με βάση την εμπειρία συμπεριφορές του παρελθόντος που αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο συνέβαλλαν στο σημερινό κατάντημα.

Τούτο το κίνημα θα πρέπει στο κέντρο των δράσεων του να έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, να μετρά και να ζυγίζει το κοινωνικά δίκαιο απαλλαγμένο από μικροσυντεχνιακές  και άλλες κοινωνικές διαιρέσεις, να μη τσιμπάει στο δόλωμα της σαλαμοποίησης.

Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Και ακόμα καλύτερα αν αρνηθούμε όλοι μας τα ένοχα προνόμια που κατακερματίζουν τις δυνάμεις μας, αν όλοι ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αν αρνηθούμε ένοχες συμπεριφορές έναντι των συμπολιτών μας και του κράτους, ας απομονώσουμε εκείνους τους λίγους ή περισσότερους που δίνουν άλλοθι στις αντιδραστικές δυνάμεις εξουσίας και κεφαλαίου να λεηλατούν τη ζωή μας να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας.

Η κινητοποίηση θα κλιμακωθεί, η συγκυρία επιβάλλει δραστικές αποφάσεις με τη δική μας συμμετοχή, με τη δική μας πίστη στον αγώνα και τη νίκη.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.