Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις εξής 17 πόλεις το διήμερο 7-8 Απριλίου 2016: Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαο, Αγρίνιο, Ιωάννινα , Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα,Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο.

Το Γενικό ΛύκειοΕυπαλίουΦωκίδας εκπροσωπήθηκε στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Αιτ/νίαςπου πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με τρεις μαθητές της Β’ Λυκείου που παρουσίασαν συνολικά  3 εργασίες.

Αναλυτικότερα:

  1. Οι μαθητές Αθανασοπούλου Δήμητρα, Γεωργακόπουλος Γεώργιος και Φρομουζοπούλου Ανθή παρουσίασαν την έρευνα που έκαναν οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας του Α’ τετραμήνου όσον αφορά τις γνώμες των Εφήβων για το facebook.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της εργασίας παρουσιάστηκαν σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύσαμε με τίτλο

Έρευνα σε εφήβους για το Facebook – Τί δείχνουν τα συμπεράσματα.

  1. Ο μαθητής της Β’ Λυκείου Γεωργακόπουλος Γεώργιος παρουσίασε τηνΕφαρμογή RunnerTime, η οποία δίνει την δυνατότητα έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων σε έναν αγώνα δρόμου. Οι δρομείς καταχωρούνται σε μια βάση δεδομένων. Ο χρόνος ξεκινά να μετρά με την εκκίνηση του αγώνα. Για κάθε δρομέα που τερματίζει, καταχωρείται χειροκίνητα ο αριθμός με τον οποίο τρέχει στον αγώνα. Ο χρόνος του καταχωρείται αυτόματα και συμπληρώνεται η λίστα με τους τερματίζοντες δρομείς. Αμέσως μετά τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα, είναι έτοιμα τα τελικά αποτελέσματα.

  1. Ο ίδιος μαθητής παρουσίασε το Παιχνίδι (Τεστ) 20 ερωτήσεων Γεωγραφίας στο Scratch. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο χρήστης καλείται να καταχωρήσει μέσα σε 5 λεπτά 20 Πρωτεύουσες Ευρωπαϊκών χωρών. Το παιχνίδι μετράει τις σωστές απαντήσεις. Άριστα το 20. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καν σαν τεστ σε μαθήματα Γεωγραφίας.

Μπορεί κάποιος να δει τις παρουσιάσεις των μαθητών στο φεστιβάλ στο Youtube στο χρόνο 4:11

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γιώργος Πασχάλης (ΠΕ19)

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.