Ταυτοποίηθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ημεδαπού δράστη, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί του

Οι δράστες απέσπασαν από τρεις ηλικιωμένες περίπου (12.000) ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπάκτου και Θέρμου, τρεις υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα, σε περιοχές της Ναυπάκτου και του Θέρμου.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και δύο ακόμη συνεργών του, για διάπραξη απάτης κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 33χρονος, ενεργώντας από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξαν τρείς απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, από τις (25-05-2016) μέχρι και τις (10-6-2016), κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (11.950) ευρώ.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας να εξαπατούν ηλικιωμένες γυναίκες στις οποίες παρουσιαζόντουσαν είτε ως λογιστές, είτε ως δανειστές των τέκνων τους.

Οι δράστες εντόπιζαν τις ηλικιωμένες, πεζές και τις μετέφεραν με αυτοκίνητο στην οικία τους ή μετέβαιναν απευθείας στην οικία τους, όπου τους ανέφεραν ότι τα τέκνα τους όφειλαν διάφορα χρηματικά ποσά, είτε στους ίδιους είτε στην εφορία και τις έπειθαν να τους παραδώσουν ότι χρήματα κατείχαν, προκειμένου να διεκπεραιώσουν αυτές οφειλές τους.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, όπου εξέτιε ποινή για υποθέσεις απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.