Με απόφαση Δημάρχου εκκενώθηκε η Κλεπά Ναυπακτίας λόγω κατολισθήσεων.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου και την απόφαση.

Στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που υλοποιεί το Ι.Γ.Μ.Ε. , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ναυπακτίας στην Τ.Κ. Κλεπάς, διαπιστώθηκε ότι μετά από τις τελευταίες μετρήσεις (Δεκέμβριος 2015) και μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί  μικρές μετακινήσεις στο υπέδαφος της περιοχής.

Κατόπιν αυτού και μετά από εισήγηση  του Ι.Γ.Μ.Ε, η Π.Ε. Αιτωλ/νίας διέκοψε την κίνηση στην Επαρχιακή οδό που διέρχεται την Κλεπά και το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την εκκένωση ενός μικρού τμήματος του χωριού, περιμετρικά της Πλατείας και μέχρι την επανεξέταση των δεδομένων από το Ι.Γ.Μ.Ε. (το τμήμα αυτό είναι αρκετά μικρό σε έκταση και δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία).

Ήδη κλιμάκιο του Δήμου (με επικεφαλής τον Δήμαρχο) και της Π.Ε. Αιωτλ/νίας, μεταβαίνει  στην Τ.Κ. Κλεπάς.

Θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη του φαινομένου ενώ στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που υλοποιείται στην περιοχή, θα προκύψει και η οριστική λύση για την Τ.Κ. Κλεπάς.

Συνιστούμε στους κατοίκους  να είναι σε επαγρύπνηση , μέχρι την επανεξέταση του φαινομένου και τους παρακαλούμε να είναι αρωγοί στις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας, με στόχο την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε όλη την απόφαση:  

Σύμφωνα με το άρθρο 108 του Ν. 4249/2014 και μετά από πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Ναυπακτίας, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο του κατολισθητικού φαινομένου και την ευθύνη περιορισμού των επιπτώσεων από την εξέλιξή του  και με βάση  το Αριθ. Πρωτ: 1016/24-03-2016 έγγραφο του ΙΓΜΕ, που προέκυψε από την αξιολόγηση των μετρήσεων στις γεωτρήσεις και σε συνδυασμό με τις επικρατούσες σήμερα καιρικές συνθήκες,

                                                     ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

 1.Τη μη παραμονή στις οικίες και το κατάστημα περιμετρικά της πλατείας μέχρι τη θέση της γεώτρησης που εκτελέστηκε πάνω από την κεντρική πλατεία (Γ4).

2. Την αυξημένη επαγρύπνηση και παρακολούθηση τυχόν νέων εδαφικών ρωγματώσεων, μέχρι την επαναξιολόγηση των φαινομένων, μετά από νέα μέτρηση των αποκλίσεων στις γεωτρήσεις (Γ3 και Γ4) και

3.Τη διακοπή της κυκλοφορίας στην 25η Επαρχιακή οδό στο τμήμα εντός της Τ.Κ. Κλεπάς του Δήμου Ναυπακτίας και συγκεκριμένα από το Γήπεδο πριν τον οικισμό, μέχρι το «Μέγα Ρέμα».

                                                                               Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

                                                                              Παναγιώτης Λουκόπουλος

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.