Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου η διανομή τροφίμων από την εκκλησιαστική επιτροπή του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα στο γήπεδο της Ναυπάκτου, σε οικογένειες που περνούν δύσκολα λόγω της οικονομικής κρίσης. Να τονιστεί πως για πρώτη φορά φέτος μετά και την παρότρυνση των ιερέων Γεωργίου Καρανίκα και Συμεών Τσιρώνη, ξεκίνησε η συγκέντρωση προϊόντων.

agsp2Αρχικά έγινε μια προσέγγιση και καταγραφή των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και στη συνέχεια ανακοινώθηκε η συγκέντρωση των τροφίμων και των υπολοίπων προϊόντων Η κίνηση αυτή βρήκε την θερμότατη ανταπόκριση των πιστών και των ενοριτών που αυθόρμητα, άλλοι από το υστέρημά τους και άλλοι από το περίσσευμα, πρόσφεραν ζυμαρικά, γάλα μακράς διάρκειας, αλεύρι, ζάχαρη, μπισκότα, όσπρια και άλλα πολλά είδη, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, Κώστας Σταθόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης και Σωτήρης Καρέλης με την βοήθεια και εθελοντών ενοριτών, παραλάμβαναν τα προϊόντα που έφερναν οι πιστοί και το πρωί της Κυριακής τα τοποθέτησαν σε τσάντες και τα μοίρασαν στις οικογένειες.

Όπως ανέφερε ο πατέρας Συμεών Τσιρώνης, « είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους όλων των ηλικιών να καταφθάνουν στον ιερό ναό και πριν μπουν σε αυτό να παραδίνουν τις τσάντες με τις προσφορές τους. Είδαμε ηλικιωμένες γυναίκες να φέρνουν χειροποίητα ζυμαρικά, μικρά παιδιά με κουτιά γάλα στα χέρια τους, πολύτεκνες οικογένειες να προσφέρουν ό,τι είχαν. Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων, αυτή είναι η πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αυτές τις ημέρες θα περάσουν χωρίς τα βασικά αγαθά. Προσπαθήσαμε έστω και με λίγα τρόφιμα να καλύψουμε κάποιες από τις βασικές ανάγκες τους. Τα στοιχεία των οικογενειών δεν τα κοινοποιήσαμε καθώς μπορεί να έχουν χάσει πολλά, δεν έχουν όμως χάσει την αξιοπρέπειά τους και αυτή την διαφυλάξαμε. Σήμερα λοιπόν με την χάρη του Θεού και με την βοήθεια των ευσυνείδητων πολιτών καταφέραμε και μαζέψαμε αυτά τα τρόφιμα και τα δώσαμε στις οικογένειες. Ως εκκλησιαστικό συμβούλιο και ιερείς του ναού Αγίου Σπυρίδωνα θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ενορίτες και τους πολίτες που μας βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή και ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο Έτος».

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.