Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LepantoMag.gr, η τελική επίσημη απόφαση σχετικά με το τί θα ισχύσει για την κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό κομμάτι της Παλιοβούνας (Κλόκοβα) τις προσεχείς ημέρες προβλέπει την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τα μικρότερα των 3,5 τόνων οχήματα, από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 9 Μαΐου έως και τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 του μηνός. Τα οχήματα θα εκτρέπονται προς την επαρχιακή οδό μέσω Γέφυρας Μπανιά, όπου σημειωτέον την Παρασκευή θα εκτελεστούν οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις, και ακολούθως θα προχωρούν προς Γαβαλού και Παπαδάτες. Όσον αφορά στα οχήματα που υπερβαίνουν τους 3,5 τόνους, αυτά θα κινούνται εκ περιτροπής και ανά δίωρο στην οδο της Παλιοβούνας. Τα μέτρα της Τροχαίας στα σημεία θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένα προκειμένου να προκληθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία στους οδηγούς που θα κινηθούν στα προαναφερθέντα οδικά δίκτυα.

Τονίζεται πως στην περιοχή της Παλιοβούνας όπου και εκτελούνται έργα για την κατασκευή της Ιονίας Οδού, η ανωτέρω διαδικασία έχει κριθεί ως αναγκαία, μιας και σε συγκεκριμένο σημείο βράχοι, υπολογιζόμενου βάρους ακόμη και 40 τόνων υπάρχει κίνδυνος να αποκολληθούν και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά όχι μόνο στο δίκτυο, αλλά και σε διερχόμενα οχήματα.

Νεότερη ενημέρωση

Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη απόφαση που εξεδόθη πριν από λίγα λεπτά:

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,  λόγω του μεγάλου κινδύνου ατυχήματος κατά την εκτέλεση άμεσων  εργασιών στερέωσης βράχου (περιοχή Κλόκοβας),  με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (09/05/2015) και από ώρα 08:00  έως  και την  Δευτέρα  (11/05/2015)  και  ώρα  06:00  στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την χιλιομετρική θέση 5+000 έως 11+000:

Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κάτω των  3,5 τόνων μεικτού βάρους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους  άνω των 3,5  τόνων στο ως άνω σημείο και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα,  διακόπτεται και  θα δίνεται εκ περιτροπής ανά δύο ώρες κατόπιν συνεννόησης της ανάδοχου εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες  και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων θα εκτρέπεται σύμφωνα  με τις υποδείξεις των τροχονόμων και των τοποθετημένων πινακίδων οδικής σήμανσης ως κάτωθι.

Από το 1ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων δια μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Λιδορικίου, Επαρχιακής Οδού Ναυπάκτου – Θέρμου, Γέφυρας Μπανιά, Δ.Κ. Μακρυνούς, Γαβαλούς, Παπαδάτων  και 58ου  χλμ Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (κόμβος Συκιάς) και αντίστροφα.

Επιπλέον απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων εκατέρωθεν και επί της κεντρικής οδού στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Ματαράγκας,  Γαβαλούς   και  Παπαδάτων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter3Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.