του Θάνου Ασημάκη, Στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

   Περηφανεύεται η ελληνική κυβέρνηση, ότι «κατάφερε» να μεταθέσει τη διαπραγμάτευση, για τα κόκκινα στεγαστικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια για το Φλεβάρη! Και καλά κάνει, διότι περί  κατορθώματος πρόκειται να προστατεύεις τους ισχυρούς και να αδικείς τους αδύναμους μες τα μούτρα τους.

    Με τη συμφωνία που επετεύχθη τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 5 εκ € ή άνω των 150 εργαζομένων, μπορούν πλέον να πουληθούν, από τις ελληνικές τράπεζες, σε επενδυτικά funds υψηλού ρίσκου, αλλά με μηδενικό ρίσκο. Τζίρο πάνω από 5εκ €; Πάνω από 150 εργαζόμενους; Σίγουρα δεν είναι ο περιπτεράς. Σίγουρα δεν είναι το μπακάλικο της γειτονιάς. Ούτε καν αυτή η καφετέρια παρακάτω που είναι συνεχώς γεμάτη! Αναφέρεται σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, σε μεγάλα κανάλια, στις λίγες μεγάλες βιομηχανίες. Αυτές, που συνεχώς ακούμε να χρωστάνε εκατοντάδες εκ. € στις τράπεζες αλλά και στο κράτος, από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές που έχουν και καταθέσεις αλλά και επενδύσεις στο εξωτερικό. Αυτές που συμμετέχουν σε επενδυτικά funds και έχουν το τηλέφωνο του Σόρος, αυτού του κερδοσκόπου μεγαλοεπενδυτή.

     Αυτές οι εταιρίες που είχαν γνωστό για να πάρουν δάνειο, αυτές οι εταιρίες που μπορούν να πάρουν ένα δάνειο πχ για να φτιάξουν ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, αλλά που τυχαία η ΔΕΗ δεν μπορεί εδώ και δυο χρόνια να τις εξοφλήσει  λόγω «αντικειμενικών» δυσκολιών (κίνημα δεν πληρώνω, κοινωνικά τιμολόγια, ρύθμιση 100 δόσεων στα χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΗ).

   Εταιρίες που οι ιδιοκτήτες τους θα πάρουν τον Σόρος και τον κάθε Σόρος και θα του πουν: «Έχω ένα δάνειο 500εκ€. στην τράπεζα που η Α εταιρία σου, εξαγόρασε με 0,01€ και 0,02€. Πούλα το στη Β εταιρία σου που είναι fund πολύ υψηλού ρίσκου για 30εκ€ και θα στο αγοράσω εγώ σε μία εβδομάδα 60εκ€».

   Η ιδιωτική πλέον τράπεζα ξεφορτώνεται ένα μη εξυπηρετούμενο (κόκκινο) δάνειο, ο Σόρος διπλασιάζει την επένδυσή του, ο Έλληνας μεγαλοεπιχειρηματίας γλιτώνει από ένα μεγάλο δάνειο και όλοι ευχαριστημένοι.

   Ή μήπως όχι; Κάπου χαθήκαν κάποια λεφτά! Ποιος τα πληρώνει; Ο «Κανένας»; Ο Πολύφημος πιάστηκε κορόιδο από τον Οδυσσέα! Τώρα; Πληρώνουν οι πολίτες, με τα 25δις€ της παλιάς ανακεφαλαιοποίησης, που περάσανε οριστικά στο ελληνικό χρέος, με την απόφαση της σημερινής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις τράπεζες με αυτή τη μέθοδο!

   Ντόρος όμως δεν έγινε πολύς, από κανάλια και εφημερίδες; Γιατί, άραγε;

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.