της Χριστίνας Βασιλοπούλου, οικονομολόγου-φοροτεχνικού

 

Και να που ήρθε ο καινούργιος χρόνος.

Συνηθίζεται δε να αποχαιρετάμε τον παλιό χρόνο κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων και να υποδεχόμαστε τον καινούργιο με ευχές.

Ο χρόνος που μας πέρασε είχε πολλά. Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ήταν οι εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, η προσμονή για κάτι καλύτερο που τελικά δεν ήρθε. Μέσα στον ορυμαγδό των αλλαγών και των εξελίξεων είχαμε πλούσια παραγωγή σε νομοθετήματα. Μόνο το 2015 ψηφίστηκαν συνολικά 37 νόμοι, 88 Προεδρικά διατάγματα και 15 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Από όλα αυτά τα νομοθετήματα τα 51 περιείχαν διατάξεις φορολογικών, εργατικών ασφαλιστικών και αναπτυξιακών διατάξεων (πηγή: taxheaven). Πολύπλοκα πράγματα θα πει κανείς. Πόσο μάλλον όταν καλείται να τα μελετήσει και να τα κατανοήσει.

Και πριν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα αυτά που λένε ότι θα ισχύσουν, αυτά που θα μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη, που μας τρομοκρατούν, μας αγχώνουν, μας προβληματίζουν, μας φοβίζουν. Ξεκινά η νέα χρονιά μέσα σε κλίμα φόβου και αβεβαιότητας με απαισιοδοξία. Δεν είναι έτσι όμως ή τουλάχιστο δεν πρέπει να είναι έτσι. Όλα αυτά θα πρέπει να μας βάζουν σε σκέψεις και να μας κάνουν να αναζητούμε τρόπους να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενός ευμετάβλητου περιβάλλοντος. Η δύναμή μας είναι η γνώση. Όχι η «γνώση» που προσπαθούν να μας μεταδώσουν, αλλά η γνώση που αποκτούμε με μελέτη και συνεχή ενημέρωση από έγκυρες πηγές.

Ας προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία, δίνοντας έμφαση σε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα.

Δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις , σε ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των καταστάσεων μέσα από συνεργασίες, από σχέσεις αλληλοβοήθειας και κατανόησης. Ας ανακτήσουμε την επαφή με τους συνανθρώπους μας που έχει κάπου χαθεί μέσα στην αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ας πούμε την καλημέρα από κοντά, ας πάρουμε ένα τηλέφωνο να πούμε χρόνια πολλά. Ας μιλήσουμε κοιτώντας τους άλλους στα μάτια.

Ας ευχηθούμε καλή χρονιά, όσο τετριμμένη και αν ακούγεται αυτή η ευχή. Καλή χρονιά λοιπόν με δύναμη, υγεία και αισιοδοξία!

Share on Facebook58Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.