Στο πλαίσιο προώθησης, προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια στηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις και υποδέχεται το θεσμό από τις 6 έως τις 8 Μαΐου. Έπειτα από 10 χρόνια, η διοργάνωση που συγκεντρώνει τα φώτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως χρηματοδοτείται και φιλοξενείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πόλη εκκίνησης την Λαμία.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για το θέμα: «Πέρα από την στήριξη ενός ιστορικού θεσμού όπως το ράλλυ Ακρόπολις, πρέπει συνεχώς να κινούμαστε στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουρισμού μας. Είναι μία σημαντική ευκαιρία να προβάλουμε διεθνώς την Στερεά Ελλάδα. Θέλουμε και επιδιώκουμε, αυτός όπως και άλλοι τέτοιοι θεσμοί να έχουν ως σημείο αναφοράς την περιφέρειά μας για πάντα. Καταφέραμε να ξαναφέρουμε το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ όπου ανήκει και να του ξαναδώσουμε την πνοή και το κύρος που του πρέπει».

Χαρακτηριστικά το news.gr, αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις 2016 και αξιολογώντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τον αγώνα με βάση κυρίως την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του στα όρια της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη Λαμία. Στο πλευρό της ΟΜΑΕ, σε ρόλο συνδιοργανωτή του Ακρόπολις 2016, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων πλαισιώνουν ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Δωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Με το βλέμμα πλέον στραμμένο στη Στερεά Ελλάδα, η νέα διαδρομή του αγώνα, με ειδικές διαδρομές όπως το Ελευθεροχώρι, το Ρεγκίνι, την Ελάτεια-Γραβιά κ.ά., έχει «χαραχθεί», και απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίησή της.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.