Με στόχο τη δημιουργία προτύπων στα μικρά παιδιά που ασχολούνται με το σκάκι, ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου «Ο Έπαχτος» προσκάλεσε για τη φετινή απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία» τον πανελλήνιο πρωταθλητή για το 2015 Θανάση Μαστροβασίλη. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπακτίας, παρουσία του Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου, του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Γιάννη Σύψα, του προέδρου του ΑΣΟΝ Παναγιώτη Νάκη, αλλά  και αρκετών γονέων.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας απέδωσε στον κ.Μαστροβασίλη αναμνηστικό μετάλλιο και εκείνος με τη σειρά του προσέφερε στα παιδιά τα διπλώματά τους από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, τα οποία ήταν ευγενική προσφορά του κ.Μαλέλη από το κατάστημα «Κωτσόβολος». Ο κ.Μαστροβασίλης ενημέρωσε το Σκακιστικό Όμιλο και το Δήμο Ναυπακτίας ότι στην περίπωση που συνεχιστεί το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Kasparov Chess Foundation, η Ναύπακτος θα συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις που θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτό. Ενώ, ο κ.Νάκης δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να αναφερθεί στο ζήτημα της μόνιμης στέγης του Ομίλου, αλλά και στη θέση που κατέχει το σκάκι ως μάθημα στα περισσότερα εκπαδευτικά συστήματα ανά τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «στην Ισπανία και τη Νορβηγία έγινε υποχρεωτικό μάθημα. Εμείς ακόμη το έχουμε ως προαιρετικό. Στην Τουρκία επίσης έγινε μάθηκε στα σχολεία, με εισήγηση μάλιστα έλληνα. Ο Στράτος Γρίβας ήταν προπονητής της εθνικής Τουρκίας«.

Στην τελετή είχε προσκληθεί και η 14χρονη παγκόσμια πρωταθλητρια Σταυρούλα Τσολαδίκου, ωστόσο η αναστολή διεξαγωγής των πρωταθλημάτων δεν επέτρεψε τη μετάβασή της από την Καβάλα.

Σημειώνεται πως ο κ.Θανάσης Μαστροβασίλης είναι από τους κορυφαίους έλληνες σκακιστές, μέλος της Εθνικής ομάδας, προπονητής και πλεόν Πανελλήνιος Πρωταθλητής για το 2015. Μία από τις μεγαλύτερες προπονητικές του διάκρισεις είναι η πρώτη Θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 14 ετών.

Exif_JPEG_PICTURE

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.