Την παραίτησή του από τα εκτελεστικά του καθήκοντα στις εταιρείες ΕΛΠΕ, ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα και από τις σχετικές αποδοχές που είχε εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων στις 25 Ιουνίου υπέβαλε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αμοιβή του.

Ο Στάθης Τσοτσορός παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικός πρόεδρος και σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι: «οι αποδοχές στελεχών και εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είναι από χρόνια καθορισμένες βάσει οργανογραμμάτων και εκτελουμένων καθηκόντων. Με βάση αυτές τις αρχές είχε οριστεί η προηγούμενη αμοιβή του ως εκτελεστικού προέδρου«.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές του Στάθη Τσοτσορού επιστρέφουν στο επίπεδο που ήταν ο μισθός του προέδρου επί προηγούμενης διοίκησης (170.000 ευρώ ετησίως) έναντι 280.000 ευρώ που καθορίστηκαν με την απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Συνεργάτες του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος – Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφεραν απόψε, με αφορμή την παραίτηση του Στάθη Τσοτσορού από τα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου των ΕΛΠΕ, ότι στη γενική συνέλευση της εταιρείας (η οποία ενέκρινε τις αποδοχές του προέδρου) δεν παρίσταται το υπουργείο ΠΑΠΕΝ.

Ο υπουργός, πρόσθεταν οι ίδιοι, ούτε ρωτήθηκε, ούτε ενέκρινε τις αμοιβές του εκτελεστικού προέδρου και ούτε συμφωνεί με το ύψος τους.

 

πηγή: «Καθημερινή»

Share on Facebook4Tweet about this on Twitter2Share on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Οι επιλογές προσώπων σε θεσεις του κρατικου μηχανισμου απο το βαθυ ΠΑΣΟΚ αρχισαν να φερνουν καρπους. Καλη συνεχεια…Άλλωστε αυτοι ειναι μανουλες στη μασα!!!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.