Την πρώτη τους συμμετοχή σε διοργάνωση Masters είχαν η Ναυπάκτια Φωτεινή Ξάνθη με την Πατρινή συμπαίκτρια της Αλίκη Σπηλιωτοπούλου στο απαιτητικό τουρνουά του Ξυλοκάστρου καταφέρνοντας μάλιστα να ανέβουν ως την έβδομη θέση.

Μετά τη μεγάλη τους επιτυχία στο Wild Card Tournament στο Anima Club της Αθήνας όπου οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου κατακτήσαν την πρώτη θέση κερδίζοντας παράλληλα και το δικαίωμα απευθείας συμμετοχής στο τελικό ταμπλό στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley της φετινής αγωνιστικής περιόδου που έγινε το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου στο Ξυλόκαστρο.

Το τουρνουά του Ξυλοκάστρου είχε πολλές συμμετοχές με 12 ομάδες γυναικών στα προκριματικά και άλλες έξι περασμένες κατευθείαν στο τελικό ταμπλό ανάμεσά τους και οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου. Στην προκριματική φάση της Παρασκευής έγιναν πολύ καλά παιχνίδια μέχρι να προκριθούν οι έξι καλύτερες ομάδες που θα συμπλήρωναν το τελικό 12άρι ταμπλό, που περιείχε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Στο τελικό ταμπλό οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου αντιμετώπισαν στο πρώτο παιχνίδι μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, το δίδυμο Αγγελοπούλου-Κωνσταντίνου. Έχοντας πολύ άγχος στο πρώτο σετ δεν μπόρεσαν να μπουν στο παιχνίδι χάνοντάς το εύκολα, όμως στο δεύτερο σετ βρήκαν τα πατήματά τους, είχαν πολύ καλά διαστήματα και παρότι έχασαν το σετ στις λεπτομέρειες με 21-19 έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Καλύτερο παιχνίδι έκαναν οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου στον δεύτερο αγώνα με αντιπάλους τις Αποστολίδου-Βασίλα όπου έκαναν την πρώτη τους νίκη. Αν και κέρδισαν με σχετική ευκολία το πρώτο σετ (21-16) χαλάρωσαν στο δεύτερο δίνοντας δικαίωμα στις Αποστολίδου-Βασίλα να πιέσουν και να πάρουν το σετ με 17-21. Βελτιώνοντας τη συγκέντρωσή τους όμως στο παιχνίδι πήραν το τάι μπρέικ με 15-10 και μπήκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Στο τελευταίο τους παιχνίδι οι Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου αντιμετώπισαν τις Δηλαβέρη-Πασάλη. Οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τις Δηλαβέρη-Πασάλη να παίρνουν τη νίκη έχοντας καλύτερη αμυντική λειτουργία. Στον τελικό του τουρνουά οι Αγγελοπούλου-Κωνσταντίνου επικράτησαν με 2-1 σετ των Τσοπούλου-Χρήστου και κατέκτησαν την κορυφή.

Αυτή ήταν η πρώτη απευθείας συμμετοχή στην αθλητική τους πορεία σε τελικό ταμπλό πανελλήνιας διοργάνωσης για τις Ξάνθη-Σπηλιωτοπούλου και η έβδομη θέση που τελικά κατέλαβαν είναι εξαιρετικά καλή, δίνοντάς τους επιπλέον βαθμούς στην πανελλήνια κατάταξη. Επόμενος σταθμός στη φετινή τους προσπάθεια είναι το τουρνουά Masters Θεσσαλονίκης που θα γίνει 1-3 Ιουλίου στο Avant Garde Sports Club στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

13535775_10207137280413226_400107762_n

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.