Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό και η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας. Μετά από τρία χρόνια στους ομίλους της Β’ Εθνικής κατηγορίας από του χρόνου όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα της Πελοποννήσου. Όλα βέβαια θα κριθούν από την τελική κατάταξη των ομάδων της Πελοποννήσου στην Α2 Εθνική κατηγορία και από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο Η’ Όμιλος της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δηλαδή ο όμιλος της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχει οκτώ ομάδες. Έτσι με δεδομένο πως ο πρωταθλητής του ομίλου θα ανέβει στην Α2 και ο πρωταθλητής του Τοπικού θα ανέβει στη Β’ Εθνική, οι ομάδες του Η’ Ομίλου είναι επτά. Όλα δείχνουν ως τώρα πως ο Ακρίτας Καλαμάτας δε θα γλιτώσει τον υποβιβασμό και έτσι θα είναι η όγδοη ομάδα της Β’ Εθνικής. Ωστόσο δύο ακόμα ομάδες της Πελοποννήσου, Κόροιβος και Ολυμπιάδα, βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Εφόσον μία από τις δύο υποβιβαστεί θα πάρει τη θέση της Ομόνοιας στη Β’ Εθνική και η Ομόνοια θα υποβιβαστεί στο Τοπικό πρωτάθλημα.

Αυτά βέβαια έχουν νόημα και αξία μόνο εφόσον η Ομόνοια μπορέσει να ανασυνταχτεί και να παρουσιαστεί αξιόμαχη τη νέα χρονιά, κάτι που φέτος έγινε με μεγάλη προσπάθεια και θυσίες από τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, αλλά για την ώρα φαντάζει αβέβαιο για την επόμενη σεζόν.

Η εβδομάδα που πέρασε είχε και αγωνιστική δράση για την Ομόνοια. Παρότι στο γήπεδό της διεξαγόταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα με πολλές δυσκολίες ταξίδεψε στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τον Αιγιαλέων. Η Ομόνοια είχε διαστήματα που έπαιξε καλά και μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αλλά σε γενικές γραμμές δεν έκανε καλό παιχνίδι έχοντας πολλά λάθη που καθόρισαν το αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων με 3-0 σετ.

Για την Ομόνοια εκκρεμεί ένα ακόμα παιχνίδι, αυτό με τον Θησέα στο γήπεδο της Ναυπάκτου, χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον που αναμένεται να οριστεί από την Ένωση ώστε να ολοκληρωθεί και για τους άντρες η αγωνιστική περίοδος.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.