Μια συγκλονιστική εικόνα είδε το φως της δημοσιότητας. Ένα νεογέννητο μωράκι, με γονείς πρόσφυγες στην Ειδομένη, κάνει το πρώτο του μπάνιο στις λάσπες και το κρύο. Η φωτογραφία έχει αμέτρητα share στα social media και σχόλια για αυτό που εξελίχθηκε στην ντροπή της Ευρώπης.

O δημοσιογράφος των IrishTimes Damian Mac Con Uladh έγραψε στο Twitter ότι το μωράκι γεννήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου. Οι φωτογραφίες είναι των Αλέξανδρου Αβραμίδη και του Iker Pastor.

Χάος και εικόνες ντροπής στην Ειδομένη

Στην Ειδομένη η συνεχείς βροχοπτώσεις και ο απέραντος λασπότοπος έχουν μετατρέψει την περιοχή σε «κολαστήριο», παρά τις φιλότιμες προσπάθειες από τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Περίπου 800 πρόσφυγες έχουν ήδη εγκαταλείψει τον προσωρινό καταυλισμό, αναζητώντας θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ εθελοντές γιατροί αλλά και κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνουν «μάχη» για να μην εμφανιστούν επιδημίες. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, 70 παιδιά από τον καταυλισμό έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.

 Τόσκας: Σε 1-2 εβδομάδες θα αδειάσει η Ειδομένη

Ομαλοποίηση της κατάστασης στην Ειδομένη σε 1-2 εβδομάδες «βλέπει» ο αναπληρωτής υπουργος Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης.Πρέπει να τους πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους και φυσικά το να τους πείσουμε δεν γίνεται με δακρυγόνα. Το 50% είναι γυναίκες και παιδιά», είπε ο κ. Τόσκας (Μega).

 

 

πηγή: thetoc.gr
Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.