Η 4η θέση στο επίκεντρο

Οι τρεις πρώτες ομάδες της Α΄Κατηγορίας έχουν αναμετρήσεις στην έδρα τους και (φυσιολογικά) τον πρώτο λόγο για τη νίκη, στην 21η Αγωνιστική. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην τέταρτη θέση, την τελευταία προνομιούχο συμμετοχής στα μπαράζ για τον πρωταθλητή (play offs). Εκεί βρίσκεται με προβάδισμα δύο πόντων ο Όμηρος Νεοχωρίου που είναι γηπεδούχος, αλλά σ’  ένα ματς με αντίπαλο την Α.Ε.Μεσολογγίου όλα είναι πιθανά. Επιπλέον οι ομάδες που ακολουθούν τον Όμηρο, ο Ατρόμητος Αντιρρίου και ο Κεραυνός Μυρτιάς, παίζουν μεταξύ τους.

Ο πρωτοπόρος ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας υποδέχεται τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, ο δεύτερος (με δύο βαθμούς λιγότερους) Ν.  Θέρμιος Απόλλων τον Απόλλωνα  Δοκιμίου και ο τρίτος (με -4 από την κορυφή) Ναυπακτιακός Αστέρας τον ΠΑΟΚ Καλυβίων.

Κομβικό το ματς της Αναγέννησης Θέρμου με τον Α.Ο.Χάλκειας και με ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτό ανάμεσα σε Αχελώο Αγγελοκάστρου με Αμφίλοχο.

Πέντε αναμετρήσεις θα διεξαχθούν Σάββατο και δύο την Κυριακή.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑΒ 
ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ50PLAY-OFFS6
Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ48PLAY-OFFS5
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ46PLAY-OFFS4
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ33PLAY-OFFS0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ31
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ29
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ28
ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ28
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ27
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ27
ΑΛΙΚΥΡΝΑΙΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ19PLAY-OUT
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ19PLAY-OUT
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ15ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ9ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ5ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ  ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

                                                                     ΣΑΒΒΑΤΟ  30-1-2016  ΩΡΑ  15:00

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                      ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΓΚΙΑΦΗΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΜΩΡΑΪΤΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΡΟΜΠΟΛΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΣΑΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                   ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ – ΤΣΙΛΙΚΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΘΕΡΜΟΥ                                           ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΝΤΖΑΝΗΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΛΥΣΣΑΡΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΓΥΦΤΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΤΣΟΥΝΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                         ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                    ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΣΙΡΟΓΛΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                                 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΡΙΣΒΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                             ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ –  ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΛΙΟΝΑΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΚΑΠΝΙΣΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΓΚΕΚΑΣ

                                                                     ΚΥΡΙΑΚΗ  31-1-2016  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                613           ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                         ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

 ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ             614           ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                               ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                        ΛΑΜΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΑΨΑΛΗΣ

Με πρόβλημα στην επίθεση

Φαβορί  ο ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας κόντρα στον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά και χρειάζεται μόνο νίκη για να παραμείνει  πρώτος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια παραμονής, καθώς κινδυνεύει να χάσει  το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των μπαράζ. Ο Χρήστος Βασιλείου πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του με δύο σημαντικές απουσίες στην επίθεση, καθώς ο Φραγκούλης στο ματς του Κυπέλλου με την Κ20 του Παναιτωλικού υπέστη ζημιά στο γόνατο και δεν μπορεί να αγωνιστεί, ενώ ο Ξευγένης αποβλήθηκε στο ίδιο ματς και του επιβλήθηκε βαριά ποινή πέντε Αγωνιστικών.  Το παιγνίδι θα γίνει Κυριακή και στο   ρεπορτάζ του ΑΟ Φλόγα βρίσκεται και η είδηση πως οι άνθρωποι της ομάδας κινούνται για την απόκτηση καταξιωμένου φορ, ο οποίος έχει μεγάλη καριέρα και θεωρείται «πολυτέλεια» για την  Κατηγορία.

Μόνο εύκολο δεν θα είναι

Στην προσπάθεια να παραμείνει δεύτερος και σε μικρή διαφορά απ’ τον πρώτο, ο Ν.  Θέρμιος Απόλλων πρέπει να ξεπεράσει νικηφόρα τον Κυριακάτικο αγώνα με τον Απόλλωνα Δοκιμίου. Δεδομένης της αξίας των φιλοξενούμενων και της απουσίας άγχους, η ομάδα του Γιώργου Γιάκου χρειάζεται να βρεθεί στον καλό της εαυτό για να πάρει το τρίποντο. Στο ματς του πρώτου γύρου (φωτο πάνω)  ο Θέρμιος μπόρεσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις στο 94΄και να αποφύγει την ήττα στο Δοκίμι. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς τον Ράπτη στην άμυνα, αφού θα εκτίσει την πρώτη από τις δύο Αγωνιστικές λόγω της αποβολής του και η ομάδα του Θόδωρου Λαυράνου θα υποχρεωθεί να παραταχθεί χωρίς  το Νίκο Κοντοπάνο, το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης,  ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Υπερέχει ο Ναυπακτιακός

 Μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη ο Ναυπακτιακός Αστέρας επανήλθε στις επιτυχίες την προηγούμενη Αγωνιστική στο Καινούριο κι έχει όλες τις προϋποθέσεις να κάνει ξανά νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα του κόντρα στον ΠΑΟΚ Καλυβίων. Οι φιλοξενούμενοι έχουν περιέλθει σε δυσχερέστατη θέση, παρά τις προσπάθειες του Παναγιώτη Τούρκα και των παικτών του. Ο απ’ ευθείας υποβιβασμός… στέκεται απειλητικά στο δρόμο του 14ου της βαθμολογίας  ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει μόνο μία ελπίδα: να ξεπεράσει τον Αχελώο Αγγελοκάστρου, ή τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά που προηγούνται κατά τέσσερις βαθμούς κι έτσι να πάρει την ευκαιρία του στα play out. Διότι φαντάζει πιο δύσκολο να μειώσει την διαφορά από την 11η ομάδα και να  οδηγήσει κι εκείνη σε play out. Η ομάδα της Ναυπάκτου στο δεύτερο ματς του Δημήτρη Κάκκου στον πάγκο, θα έχει ξανά στην διάθεσή της τον Καζανά για το κέντρο της άμυνας, μετά από πέντε Αγωνιστικές που ήταν τιμωρημένος.

Είναι πάντα ντέρμπι

Όταν συναντιούνται Όμηρος Νεοχωρίου και Α.Ε.Μεσολογγίου συνίσταται πάντα ντέρμπι, όποιες κι αν είναι οι ισορροπίες και οι δυνατότητες των δύο ομάδων. Χωρίς να εντυπωσιάζει ο γηπεδούχος Όμηρος έχει δείξει περισσότερες δυνατότητες μέχρι τώρα και η ΑΕΜ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στο πρωτάθλημα. Πάντως το γεγονός ότι δεν έχασε στην Αμφιλοχία δείχνει πως διατηρεί αρκετά στοιχεία για να «ψάξει» αποτέλεσμα στο Νεοχώρι. Άλλωστε για τους «κανονιέρηδες» τίθεται θέμα παραμονής εάν δεν πάρουν τους απαραίτητους βαθμούς και σ’ αυτό το παιγνίδι μπαίνει επιπλέον θέμα γοήτρου. Για τον Όμηρο… κάθε γκέλα μπορεί να μεταφραστεί σε έξοδο από την πρώτη τετράδα.

Στο «κυνήγι» του Ομήρου

 Ατρόμητος Αντιρρίου και Κεραυνός Μυρτιάς δείχνουν να αποτελούν τις μόνες ομάδες που θα μπορούσαν να «αρπάξουν» την 4η θέση από τον Όμηρο, τον οποίο ακολουθούν σε απόσταση δύο πόντων. Ο δε Κεραυνός ίσως να το επιδιώκει περισσότερο, αλλά στην μεταξύ τους αναμέτρηση  το Σάββατο γηπεδούχος είναι ο Ατρόμητος. Οι δυο ομάδες προέρχονται από ήττες και η πιο οδυνηρή ήταν  για την ομάδα της Μυρτιάς που έχασε 0-3  από την Αναγέννηση Θέρμου. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παρατάνε, θέλουν να συμμετάσχουν στα play offs ακόμα και με μεγάλο βαθμολογικό μειονέκτημα, γι’ αυτό ενισχύονται.  Απέκτησαν  τον 18χρονο χαφ Θόδωρο  Τζέμο (φωτο κάτω)   από την Κ20 του Παναιτωλικού και βρίσκονται σε συζητήσεις με παίκτες που θέλουν να αποκτήσουν. Ο Ατρόμητος έχει βρει ρυθμό, ειδικά στην έδρα του, θα έχει δε απόντα τον αποβληθέντα Αραπογιάννη.

Ο νικητής… ξεμπερδεύει

Αχελώος Αγγελοκάστρου κόντρα στον φιλοξενούμενο  Αμφίλοχο κι αν η αναμέτρηση αναδείξει νικητή  αυτός θα έχει ξεμπερδέψει απ’ τα βασικά «προβλήματά»  του. Οι γηπεδούχοι, με την προσδοκία ήττας του ΠΑΟΚ στη Ναύπακτο, κάνοντας νίκη θα του ξεφύγουν με επτά βαθμούς   και δύσκολα θα μπορεί να τους φτάσει η ομάδα των Καλυβίων. Επιπλέον στην μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα play out  θα ξεπεράσουν πιθανότατα και τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, ο οποίος έχει πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τον ΑΟ Φλόγα. Πάντως στο ματς με τον Αμφίλοχο δεν θα αγωνιστεί ο αποβληθείς Λάμπρος Ζαλοκώστας, που θα εκτίσει  την πρώτη από τις τρεις Αγωνιστικές της ποινής του. Οι φιλοξενούμενοι με νίκη λογικά θα βρεθούν στο +16 από την 11η θέση και στο +12 από τις θέσεις των play out (12η και 13η), οπότε κάθε κίνδυνος για την παραμονή γίνεται πολύ…  μακρινός «εφιάλτης». Ακόμα και με ισοπαλία η ομάδα της Αμφιλοχίας θα νιώθει πιο ασφαλής, όχι όμως και ο Αχελώος που  έχει πιο δύσκολη συνέχεια.

Και για το σερί…

Σε πολύ καλή κατάσταση η Αναγέννηση Θέρμου στα τελευταία ματς, με μια ακόμα νίκη απέναντι στον Α.Ο.Χάλκειας διατηρεί το σερί καλών αποτελεσμάτων και κυρίως σιγουρεύει κατά πολύ την θέση της στην Κατηγορία, στα πλαίσια της παρθενικής της συμμετοχής. Οι φιλοξενούμενοι πάντα φιλόδοξοι, δεν κινδυνεύουν, αλλά δεν αρκούνται με την οριακή παραμονή τους. Στο ματς αυτό δεν θα έχουν τον Γρηγόρη Κυρίτση που αποβλήθηκε, αλλά επανέρχεται από ποινή μιας Αγωνιστικής ο Ψυχογιός.

Για την… τιμή των όπλων

Τίποτα δεν συνηγορεί στην πιθανότητα να παραμείνουν στη Α΄ΕΠΣΝΑ η Ακαδημία Ευηνοχωρίου και η  Δόξα Καινουρίου, αλλά το Σάββατο πρέπει να αναμετρηθούν μεταξύ τους. Οι γηπεδούχοι στην τελευταία θέση με πέντε βαθμούς και η Δόξα αμέσως πιο πάνω με εννέα και ταυτόχρονα  δέκα λιγότερους από τις θέσεις των μπαράζ παραμονής (play out).

 Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.