Ξεκινούν και πάλι οι προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου από το Δήμο Ναυπακτίας στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.

Το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, στις 20:00 θα προβληθεί η πολυβραβευμένη εξαιρετική ταινία «The Artist» σε σκηνοθεσία Michel Hazanavicius. Στους κεντρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Jean duJardin και η μοναδική Bérénice Bejo. Την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το «Las Vegas». Και οι δύο ταινίες έχουν εισιτήριο της τάξεως των 5 ευρώ. Ενώ, την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, προβάλλεται δωρεάν η ταινία «Free Birds», στις 5 και στις 7 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για το «The Artist»:

Ο Michel Ηasanavicius έκανε ένα φίλμ κόντρα στην γενικότερη απροθυμία των χρηματοδοτών του, απλά γιατί αγαπούσε το κλασσικό σινεμά και ήθελε να ξαναχορτάσει από την γεύση του.
Βουβή, ρετρό ταινία στα πρότυπα του Χόλυγουντ με εξαιρετικές ερμηνείες.
Δεν είναι μόνο ένα βαθειά νοσταλγικό φίλμ για τα χρόνια του βωβού κινηματογράφου και του Swing, την εποχή του Τσάπλιν και του Μπάστερ Κίτον, αλλά και μια υπενθύμιση ότι οι θεμελιώδεις αρχές της κινηματογραφικής τέχνης δεν έχουν να φοβηθούν καμιά τεχνολογική εξέλιξη (3D, Digital Video).
Χόλυγουντ 1927. Ο George Valentain (Jean Dujardin), ηθοποιός του βωβού σινεμά, βλέπει την επιτυχημένη καριέρα του να σταματά άδοξα, με την είσοδο της φωνής και του ήχου στα τέλη του 1920. Ο παραγωγός του επιλέγει ένα νέο αστέρι που αναδύεται, την Penny Miller (Bérénice Bejo)…
Μεγάλος θριαμβευτής των Oscar με 5 βραβεία (Σκηνοθεσίας, Α’ αντρικού ρόλου, Καλύτερης ταινίας, Μουσικής, Κουστουμιών). Είχαν προηγηθεί βεβαίως οι Κάννες, τα Bafta και οι Χρυσές Σφαίρες.

cinema

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.