10-12% περισσότεροι ήταν φέτος οι εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι κινήθηκαν από και προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ή άλλους προορισμούς, μέσω της Πατρών Κορίνθου, για να γιορτάσουν αυτές τις άγιες ημέρες. Τα στοιχεία τα οποία καταγράφει κάθε χρόνο εταιρεία μετρήσεων, μετέφερε στο thebest.gr ο διοικητής της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας Μιχάλης Οικονομόπουλος. Σε αυτό φαίνεται πως λειτούργησε προσθετικά η αργία της Τρίτης μετά το Πάσχα που δημιούργησε για πολλούς ακόμη κι ένα τετραήμερο ανάπαυλας.

Πάντως κατα διαστήματα σημειώθηκαν και αρκετα μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, τα οποία είχαν να κάνουν κυρίως με τις εργασίες στην Πατρών – Κορίνθου και ουρές που σχηματίζονταν σε διάφορα σημεία, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό θέμα:

Σε ότι αφορά τους ελέγχους και όπου το επέτρεπαν τα εκτεταμμένα έργα στην Πατρών Κορίνθου, σύμφωνα και με τον κ. Οικονομόπουλο, γίνονταν για μέθη, ζώνη κ.α. ενώ φαίνεται να συμμορφώθηκαν και ως προς τις ημέρες και ώρες κίνησης και οι οδηγοί βαρέων οχημάτων. Εξάλλου τα συνεχιζόμενα έργα και η μονή λωρίδα σε πολλά σημεία της Πατρών Κορίνθου δεν φαίνεται να δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ δεν έγιναν και ατυχήματα στο τμήμα ευθύνης της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και από το ύψος της Πούντας Καλαβρύτων εως και το 225 χλμ της Περιμετρικής Πατρών.

Στο άλλο βαρόμετρο της περιοχής για την κίνηση και από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, μόνο χθες πέρασαν τουλάχιστον 22.000 αυτοκίνητα. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Γέφυρας Γιάννης Φρέρης, μας μετέφερε τους αριθμούς. Η αύξηση της κίνησης και εδώ είναι δεδομένη και εκτιμάται από 10-12% σε σχέση με πέρυσι.

Στην ομαλή κίνηση τόσο στην Γέφυρα όσο και στην Πατρών Κορίνθου εκτιμάται ότι βοήθησε η αργία της Τρίτης που μοίρασε όσους επέστρεφαν αυτές τις ημέρες, στην Δευτέρα του Πάσχα και στην Τρίτη.

πηγή: thebest.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.