Η εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την οριστικοποίηση της Στρατηγικής και την υποβολή της το συντομότερο δυνατόν στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του             ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Στόχος είναι μέχρι το τέλος Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ΟΧΕ με την αναγκαία διαβούλευση όλων των τοπικών φορέων, ώστε να προωθηθεί άμεσα η υλοποίησή της.

Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 με στόχο την ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και την εφαρμογή ενιαίων αναπτυξιακών στρατηγικών σε συγκεκριμένες περιοχές.

 «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων είναι προτεραιότητα στη στρατηγική μας και ένα από τα πρώτα έργα που θα ενταχθούν στην ΟΧΕ είναι η Ύδρευση Αιτωλικού προκειμένου επιτέλους να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, αλλά και για να προστατεύσουμε το περιβάλλον της λιμνοθάλασσας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Και κατέληξε: «Ως Περιφερειακή Αρχή, ενώνουμε πόρους και δυνάμεις σε ένα αναπτυξιακό όραμα που θα φέρει τη Δυτική Ελλάδα στο 2020».

Το ολοκληρωμένο σχέδιο (ΟΧΕ) για την ευρύτερη περιοχή της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα, έχει ως στόχο την αξιοποίηση των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Στη συνάντηση εκτός από τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Ν. Καραπάνο, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Σολδάτος, καθώς και συνεργάτες του Περιφερειάρχη.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.