19:09′

Σε δύο πύρινα μέτωπα έχει διασπαστεί η φωτιά πλέον, εκ των οποίων το ένα χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σωτήρη Καρέλη, ως μη προσεγγίσιμο από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ το δεύτερο δεν έχει κατορθωθεί να τεθεί υπό έλεγχο καθώς πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.

Αυτή τη στιγμή έχουν κληθεί να επιχειρήσουν πυροσβεστικές δυνάμεις από Θεσσαλία, Βοιωτία και Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε από σημείο της Εθνικής Οδού Ιτέας-Ναυπάκτου, όταν έσκασε το λάστιχο φορτηγού που κινούταν επί αυτής και για αρκετά μέτρα σύρθηκε η ζάντα με αποτέλεσμα οι σπινθήρες να προκαλέσουν φωτιά στα ξερά χόρτα που υπήρχαν στην άκρη του οδοστρώματος.

17:46′ (νεότερη ενημέρωση)

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει στο LepantoMag.gr ο Σωτήρης Καρέλης, η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό της Καλλιθέας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα από Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

17:10′

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Φωκίδας, η οποία επεκτάθηκε προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και αυτή την ώρα παραμένει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει στο LepantoMag.gr ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καρέλης, στην περιοχή επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου καναντέρ, ενώ βρίσκονται επίγειες δυνάμεις από Ναύπακτο, Άμφισσα, Ιτέα και Λιδωρίκι, αλλά και πεζοπόρο τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Άγιο Νικόλαο, Σπηλιά, Χάνια, Γλύφα και Σεργούλα. Σημειώνεται πως το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

[φωτο: αρχείου]

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.