patrsindΠέρασαν 124 χρόνια από τότε (1892) που, 53 Ναυπακτίτες που βρίσκονταν στην Πάτρα έδωσαν συγκροτημένη κοινωνική παρουσία, με την ίδρυση του ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

Ο Σύνδεσμος έμελλε να πάρει την πρώτη θέση, από πλευράς αρχαιότητας, από κάθε άλλο Σύλλογο – Σύνδεσμο- Αδελφότητα Ναυπακτιακής απόχρωσης σ’ όλο κόσμο. Λειτουργεί ανελλιπώς έκτοτε και στη διαδρομή του χρόνου απόκτησε δικό του Ναό, τον Άγιο Χαράλαμπο, δικό του γραφείο στο κέντρο της Πάτρας (Ρήγα Φεραίου 96) και την εφημερίδα του, ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΦΩΝΗ.

Πρόσφατα απόκτησε και την ιστορική «Βίβλο του», δηλαδή το βιβλίο του με την όλη τη διαδρομή του, που δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός Συλλόγου- Συνδέσμου, αλλά αναδεικνύει ντοκουμέντα και  άγνωστες ιστορικές πτυχές τόσο της Ναυπακτίας , όσο και της Πάτρας.

Ο ακριβής τίτλος του βιβλίου είναι «Ο εν Πάτραις ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» και υπότιτλος : η Ναυπακτιακή παρουσία στην Πάτρα από τον 19ο αιώνα.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλίας Δημητρόπουλος, που χρειάστηκε τρίχρονη έρευνα και ανάλογο μόχθο να ολοκληρώσει το σπουδαίο έργο με δεδομένο ότι δεν διασώθηκε  το προπολεμικό το αρχείο  του Συνδέσμου.

Το βιβλίο είναι 320 σελίδων, σχήματος 17 Χ 24 με έγχρωμο αναδιπλούμενο εξώφυλλο που φέρει τη καλλιτεχνική σφραγίδα του γνωστού αρχιτέκτονα Ζωγράφου Γιάννη Αρτινόπουλου, καλαίσθητο και εμπνευσμένο οπισθόφυλλο,  είναι δομημένο σε τρία βασικά μέρη.

Εισαγωγικά παρατίθενται ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ναυπακτία και την Πάτρα της περιόδου 1870- 1910 με την οποία προϊδεάζεται ο αναγνώστης για τα περαιτέρω.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε ρέουσα γλώσσα, ευκολοδιάβαστο, θελκτικό και εμπλουτίζει την Ναυπακτιακή Γραμματεία.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00΄στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών (Φιλοποίμενος 24). Με εισηγητές τους :

Κατερίνα Κουμπουρλή, Σταύρο Ιντζεγιάννη και Νίκο Χαλαζιά. Τον συντονισμό θα έχει ο Κώστας Κονίδας.

Επίσης το βιβλίο θα παρουσιαστεί και στη Ναύπακτο τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, 8.00΄μ.μ., στο γνωστό καφέ- Βιβλιοπωλείο Adagio II. Ακόμη διαγράφονται προοπτικές για την παρουσίασή του και στην Αθήνα το Φθινόπωρο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» και διατίθεται στην συμβολική τιμή

των 10 Ε

                ο Πρόεδρος και συγγραφέας του Βιβλίου

               Ηλίας Δημητρόπουλος τηλ. 6945 563238

 

Share on Facebook3Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.