Αντιδρά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας στη μήνυση που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος κατά των Δημάρχων Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου – Βόνιτσας Γεωργίου Αποστολάκη αλλά και κατά των Προέδρων των αντίστοιχων φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – φο.Δ.Σ.Α των ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και ΧΥΤΑ Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου  Κατσαπίρη για την άρνησή τους, όπως επικαλείται στην μηνυτήρια Αναφορά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου να δεχθούν απόβλητα του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος:

Στηρίζει τις αποφάσεις των Δημάρχων Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας κ. Παπαναστασίου και Αποστολάκη και των προέδρων των αντίστοιχων φορέων.

Διαφωνεί με τις μεθόδους του Υπουργείου Εσωτερικών να εντέλλονται οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι οι οποίοι αρχικά στάθηκαν αλληλέγγυοι στους Δημότες των γειτονικών Δήμων, αποδεχόμενοι τόνους σκουπιδιών στις περιοχές τους, τώρα όμως καλούνται να προασπίστουν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν.

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Κακοπετριάς (Βόνιτσα) κατασκευάστηκαν ύστερα από υπόδειξη συγκεκριμένης μελέτης για την χωρητικότητα στερεών αποβλήτων αλλά και για τον χρόνο ζωής των συγκεκριμένων ΧΥΤΑ. Οι ανάγκες και μόνο των δημοτών, υπέδειξαν την δημιουργία και των τεσσάρων (4) ΧΥΤΑ στο Νομό Αιτ/νίας.

Θα αποτρέψουμε με κάθε μέσο, οι ΧΥΤΑ των περιοχών μας να μετατραπούν σε χωματερή «ΦΥΛΗΣ» Δήμου Λιοσίων – Νομού Αττικής (με συσσώρευση σκουπιδιών από όλη την περιφέρεια Αττικής) με τα γνωστά προβλήματα, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους δημότες. Προβλήματα που έχει καταγγείλει επί σειρά ετών η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑΣ                                                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΖΕΛΗΣ

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.