Ο 72χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Κοζάνης, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δικηγόρος του, Νίκος Κούρας, είπε ότι ο πελάτης του είναι συντετριμμένος.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό ο κ. Κούρας υποστήριξε ότι «υπήρχαν κάποια μέτρα ασφάλειας», καθώς τα σκυλιά βρίσκονταν φυλαγμένα σε έναν κλειστό χώρο στο ημιυπόγειο της εξοχικής κατοικίας.

«Ήταν κλειστός χώρος. Τα σκυλιά φυλάσσονταν σε έναν χώρο περίπου 3 με 4 μέτρα. Δίπλα στο κούφωμα της πόρτας υπήρχε ένα μικρότερο πορτίδιο, περίπου 60 – 70 εκατοστών από το οποίο βγαίνουν τα σκυλιά το βράδυ, σύμφωνα και με τη δήλωση του ιδιοκτήτη. Από την έξω πλευρά υπάρχει μια στήριξη με μια μεταλλική δοκό. Για να ανοίξει αυτή η πόρτα πρέπει κάποιος να τραβήξει τη μεταλλική δοκό», εξήγησε.

Όπως είπε, «κανείς από τους παριστάμενους δεν είδε τι ακριβώς συνέβη και πώς βρέθηκαν τα σκυλιά στην αυλή», ενώ οι μαρτυρίες αυτήκοων μαρτύρων συγκλονίζουν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα διαδίδονται από συγχωριανούς, όπως αναφέρει το prlogos.gr, τα ροτβάιλερ του ιδιοκτήτη είχαν επιδείξει στο παρελθόν επικίνδυνη συμπεριφορά. Μάλιστα είχαν γίνει και συστάσεις στον ιδιοκτήτη, στις οποίες εκείνος δεν είχε δώσει σημασία.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση
Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες από τον ιστότοπο Kozanimedia.gr, η ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε ότι το ανήλικο παιδί έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, γεγονός που επέφερε και τον τραγικό του θάνατο.

Επίσης, τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του 5χρονου.

 
 

πηγή: «Έθνος»

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.