Μεγάλη ποσότητα χασίς, που φτάνει περίπου τα 145 κιλά, εντόπισαν μέσα σε φορτηγό – ψυγείο άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 51χρονο οδηγό του φορτηγού, ενώ έπειτα από επιχείρηση που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά, συνέλαβαν έναν 33χρονο αλλοδαπό, που φέρεται ως ο παραλήπτης του φορτίου. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι πιθανόν να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το φορτηγό που μετέφερε το χασίς εκφορτώθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο λιμάνι της Πάτρας, από πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνας.

Άνδρες της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σταμάτησαν το φορτηγό και με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου άρχισαν να το ελέγχουν.

Έπειτα από λίγη ώρα εντοπίστηκε η ποσότητα των ναρκωτικών, η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανάμεσα στις πλαϊνές παλετοθήκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό, μέσα στο φορτηγό εντοπίστηκαν 10 πλαστικές σακούλες που περιείχαν χασίς υδροπονικής καλλιέργειας, 34 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σφαιρίδια χασίς, 40 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν χασίς σε μορφή πλάκας, τρεις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρους χασίς, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ.

Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά του φορτίου στον Πειραιά, προκειμένου να εντοπιστεί ο παραλήπτης του. Όταν το φορτηγό έφθασε χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενο από λιμενικούς, ο 51χρονος οδηγός συνάντησε τον 33χρονο, προκειμένου ο δεύτερος να παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκείνη την στιγμή επενέβησαν οι λιμενικοί και συνέλαβαν τον 33χρονο. Στην κατοχή του 33χρονου βρέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο, μία πλαστή άδεια οδήγησης και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ, ως διωκόμενος.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και ένα κινητό τηλέφωνο.

 

πηγή: Ναυτεμπορική

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.