Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, επικοινώνησε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος, και έθεσε το θέμα της πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμής που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας για τα καπνά εσοδείας 2015 που έχουν παραδώσει.

Το πρόβλημα αφορά, συγκεκριμένα, εκατό περίπου παραγωγούς, οι οποίοι τον Νοέμβριο 2015 παρέδωσαν την παραγωγή τους στην Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε. και, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, έπρεπε να έχουν πληρωθεί τα Χριστούγεννα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, στον οποίο υπογράμμισε την ανάγκη διευθέτησης της εκκρεμότητας το ταχύτερο δυνατόν, καθώς η πληρωμή της προηγούμενης εσοδείας είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχει ήδη καταβάλει 150.000 ευρώ στους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας και δεσμεύτηκε ότι αύριο, Πέμπτη, θα καταβάλει ακόμη 50.000. Από το υπόλοιπο των χρεωστουμένων, το 50% προτίθεται να το καταβάλει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το υπόλοιπο 50% μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.