Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ορίζονται νέοι Αντιπεριφερειάρχες και Βοηθοί Περιφερειάρχη, ως εξής:

• Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας

• Δημήτρης Δριβίλας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης

• Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Οικονομικών

• Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος

• Κώστας Μητρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παραμένει ο Γιάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Υποδομών και Δικτύων.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ορίζεται Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Βοηθός Περιφερειάρχη.

Ο Αντώνης Χαροκόπος ορίζεται Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοηθός Περιφερειάρχη.

Ο Γιώργος Τσόγκας ορίζεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Παραμένουν Βοηθοί Περιφερειάρχη και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στον τομέα τους, οι Χρήστος Μπούνιας (Έρευνας και Καινοτομίας) και Δημήτρης Κωσταριάς (Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού).

Επίσης, παραμένουν ο Σάκης Μαυρόγιαννης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και ο Τρύφωνας Φωτόπουλος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αναπληρωτές Περιφερειάρχη ορίζονται, ως εξής, με σειρά αναπλήρωσης:

• Για την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ

• Για την ΠΕ Αχαΐας: Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ

• Για την ΠΕ Ηλείας: Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τονίζει:

«Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Νίκο Υφαντή και τον Γιώργο Αγγελόπουλο που από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας το 2011, βαδίσαμε μαζί άοκνα και με συνέπεια. Η συμβολή τους στη συνέχεια θεωρώ ότι θα είναι συνεχής και η εμπειρία που θα μεταφέρουν ανεκτίμητη.

Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λάμπη Αριστειδόπουλο, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την δύσκολη αρμοδιότητα των οικονομικών της Περιφέρειας, στο οποίο και ανταπεξήλθε στο μέγιστο βαθμό, καθώς και στον Αντώνη Χαροκόπο, ο οποίος και θα συνεχίσει να ασκεί τις ίδιες αρμοδιότητές του από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου».

Αύριο Παρασκευή το πρωί, ώρα 9.00 θα πραγματοποιηθεί Εκτελεστική Επιτροπή με το νέο σχήμα, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος (π. Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965. Είναι διοικητικός υπάλληλος ΟΤΑ.

Προηγουμένως είχε εκλεγεί για τρεις συνεχόμενες φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας: το 2002, 2006 με Νομάρχη το Δημήτρη Κατσικόπουλο και 1999 με Νομάρχη τον Στάθη Αθανασόπουλο-Σερέτη.

Ως αιρετός μεταξύ άλλων έχει διατελέσει:

 • 2014-2016: Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας.
 • 2011-2014: Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας.
 • 2007 – 2010: Πρόεδρος του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας (Ν.Ε.Π.Α). Η Ν.Ε.Π.Α. είναι μια αμιγής, αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιχείρηση με σκοπό μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση πόρων εθνικών και ευρωπαϊκών για τη προώθηση του Πολιτισμού.
 • 2010: Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης τοποθετείται Πρόεδρος στο Δ.Σ. (ΦΕΚ ΤΥΕΘ 164/7-5-2010) του Κέντρου Μέριμνας Θηλέων Πατρών, που ανήκει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας).
 • 2005 – 2006: Αντινομάρχης Αχαΐας με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας.
 • 2000 – 2002: Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Δ.Σ της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Ν.Ε.Α), ενός φορέα με σκοπό την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη του Νομού Αχαΐας.
 • 2014 – 2016: Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020».
 • 2012 – 2014: Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).
 • 2011 – 2014: Μέλος, με δικαίωμα ψήφου, των Επιτροπών Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».
 • 2000 – 2010: Υπεύθυνος για την παρακολούθηση των προγραμμάτων: INTERREG III Ελλάδα-Ιταλία 2000-2006 & Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.
 • 2009: Μέλος της ελληνο-ιταλικής Τεχνικής & Συμβουλευτικής Γραμματείας για την Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.
 • 2009: Μέλος της Τεχνικής Γραμματείας του Ε.Π. Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 ΑΞΟΝΑΣ I.
 • Υπηρεσία Ελλάδος.

Επίσης, ως αιρετός, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει διατελέσει:

Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Γαλανού, έχουν τρία παιδιά τον Παναγιώτη, την Ειρήνη και τη Ναταλία.

Δημήτριος Δριβίλας

Ο Δημήτριος ΔΡΙΒΙΛΑΣ (ε.α. Αντιστράτηγος Αστυνομίας, τ. Διευθυντής Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας).

Γεννήθηκε την 26-10-1961 στο Γολέμι Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μαντούκα και έχει δύο παιδιά, τον Μάριο και τον Αλέξη (φοιτητές).

Σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας από το έτος 2009 έως 2012 οπότε και αποστρατεύτηκε.

Κωνσταντίνος Καρπέτας

Ο Κωνσταντίνος Καρπέτας (Δικηγόρος – π. Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας) γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1967.

Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988) και από το 1993 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Πάτρα.

Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων για πρώτη φορά σε ηλικία 27 ετών, με το συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Καράβολα (1994-1998). Από τότε, εκλέγεται συνεχώς ως Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό του Ανδρέα Καράβολα (2003-2006) και με το συνδυασμό του πρώην δημάρχου Ανδρέα Φούρα (2007-2010).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας (ΑΔΕΠ 2003-2008) και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας –ΚΔΕΠ (2008).

Εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων (2005-2006).

Ανέλαβε υπεύθυνος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις Εθνικές εκλογές του 2007.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών –ΒΙΟΠΑ Α.Ε. (2007-2010), και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Αχαΐας με την επωνυμία ΚΤΑΔΑ Α.Ε.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» από το 1994 έως το 1998.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Ζ΄ Κρατικού Παιδικού Σταθμού (1994-1998) καθώς και Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο του Αθλητικού Τομέα του Δήμου Πατρέων (1994-1998).

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 και του 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Eξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τον Ιανουάριο του 2011 όπου διατελεί μέχρι και το 2014, ενώ από το 2014 έως σήμερα ήταν βοηθός Περιφερειάρχη για τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις και Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στην Π.Δ.Ε».

Επίσης την περίοδο 2014-2016 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR)

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη.

Δημήτρης Κωσταριάς

Ο Δημήτρης ΚΩΣΤΑΡΙΑΣ (Δάσκαλος – Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού, π. Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων/Νηπιαγωγών Περιφέρειας Πύργου, π. Ποδοσφαιριστής, π. Γενικός Αρχηγός Πανηλειακού, π. Γ.Γ ΕΠΣ Ηλείας).

Γεννήθηκε το 1958 στο Βασιλάκι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.

Είναι γιος του Γιάννη Κωσταριά (ταξιτζή) από την Αρχ. Ολυμπία και της Αγγελικής Κωσταριά από το Βασιλάκι, και έχει άλλα τρία αδέλφια.

Παντρεύτηκε και απέκτησε δύο γιους : το Γιάννη Κωσταριά (Πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών) και το Στέφανο Κωσταριά (Πτυχιούχος Φαρμακευτικής).

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης του τότε Γυμνασίου, εισήχθη το 1977 στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και αποφοίτησε το 1979.

Ολοκλήρωσε τη στρατιωτική μου θητεία και από το 1980 εργάστηκε αρχικά ως αναπληρωτής δάσκαλος (Ξηρόκαμπος, Λούβρο, Στρέφι, Καράτουλα).

Διορίστηκε στην Αθήνα το 1982 (Περιστέρι) και από το 1986 μέχρι και το καλοκαίρι του 2013, που συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε σε διάφορα σχολεία της περιφέρειας του Πύργου (Βαρβάσαινα, Ελαιώνας, Αγ. Ιωάννης Πύργου, 10ο Πύργου, 3ο Πύργου, 1ο Πύργου ως Υποδιευθυντής).

Επί σειρά ετών εκλέχθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Περιφέρειας Πύργου ως απλό μέλος , γραμματέας αλλά και δύο φορές ως πρόεδρός του.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το ποδόσφαιρο από διάφορες θέσεις. Αρχικά ως ποδοσφαιριστής σε αρκετά σωματεία της Ηλείας (Πρόοδος Σαλμώνης, Ξενοφών Κρεστένων, ΑΕΚ Πύργου, Πανωλενειακός, Άτλας Ανεμοχωρίου), κατόπιν εκτός Ηλείας στην Αγία Παρασκευή (Α΄ Αθηνών) και ΑΕΚ Τρίπολης (Δ΄ Εθνική) και τέλος φόρεσε τη φανέλα του Πανηλειακού μέχρι και τη Β΄ Εθνική 1982-83.

Στη συνέχεια διετέλεσε Γενικός Αρχηγός στη μεγάλη πορεία του Πανηλειακού στην Α΄ Εθνική κατηγορία και αργότερα αναμείχθηκε ενεργά με τα διοικητικά της ΕΠΣ Ηλείας, ξεκινώντας την περίοδο 2005-2009, οπότε και εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ. Την τετραετία 2009-2013 ήταν Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ηλείας και στις εκλογές της 27ης Απρίλη 2013 εκλέχθηκε μέλος του ΔΣ και υπηρέτησε την Ένωση από τη θέση του Γενικού Γραμματέα απ’ όπου και παραιτήθηκε το Μάρτη του 2014.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού, Εθελοντισμού και Αθλητισμού.

Γιάννης Λύτρας

O Γιάννης ΛΥΤΡΑΣ (Πολιτικός Μηχανικός τ.ε. – Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, π. Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας).

Γεννήθηκε το 1956 στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 μένει μόνιμα στο Αγρίνιο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά και υδραυλικά έργα.

Είναι μηχανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εργάστηκε ως καθηγητής εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Προμετρητικών και Επιμετρητικών στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Επέβλεψε την εκτέλεση πολλών έργων, κτιριακά, οδοποιίας και λιμενικά.

Από την ίδρυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τέσσερις τετραετίες.

Διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Δευτερογενή τομέα και στη συνέχεια Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 1997-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) καθώς και μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.).

Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.) και πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασιακών Θεμάτων της Ε.Ν.Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι. επί σειρά ετών, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης υπήρξε μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων.

Κώστας Μητρόπουλος

O Κώστας ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Αστυνομικός – π. μέλος ΣΕΘΕΑ Αθηνών).

Γεννήθηκε το 1974 στον Πύργο Ηλείας. Από το 2000 υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Σήμερα είναι φοιτά στο ΕΑΠ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχάρως (2006-2010)

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα συμμετέχει στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΠΔΕ, μέλος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΠΔΕ και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Π.Ε. Ηλείας για την Πολιτική Προστασία.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Ροδίτη και έχουν ένα γιό.

Νικόλαος Μπαλαμπάνης

Ο Νικόλαος ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ (ΜSc Αρχιτέκτων Ναυπηγός Μηχανικός, MSc Μηχανολόγος Μηχανικός, Επιχειρηματίας – Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας).

ΣΠΟΥΔΕΣ

Απόφοιτος των Σχολών Ναυπηγών – Mηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου:

Αρχιτέκτων Ναυπηγός Μηχανικός ΕΜΠ – ΜSc

Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ – Msc

Διπλωματική εργασία:

Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων – Διοίκηση Λιμένων

Eνέργεια και περιβάλλον

Κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος από το ΤΕΕ με αριθμό Μητρώου 106551

Kάτοχος Εργοληπτικού πτυχίου Α2 τάξης

Κάτοχος Γενικής Άδειας Εκτέλεσης Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων όλων των Ειδικοτήτων και Κατηγοριών

ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ

Πρόγραμμα γραφείου Office (Excel, Word, Powerpoint)

Σχεδιαστικά προγράμματα : AutοCAD 2013 , 3D DESIGN , RINA 3D

Γλώσσες προγραμματισμού : Fortran και C

ΓΛΩΣΣΕΣ

Κάτοχος τoυ διπλώματος της Αγγλικής γλώσσας:

FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (University of Cambridge)

TOEIC EXAMS SCORE 740

Κάτοχος τoυ διπλώματος της Γαλλικής γλώσσας NIVEAU CERTIFICAT (CERTIFICAT D`APTITUDE DE LANGUE FRANCAISE)

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

01/10/2005 – 30/04/2006: Υπεύθυνος Operation Departement της εταιρείας Ελληνικές Ραδιουπηρεσίες Α.Ε (HRS 05), Group of Companies.

2005: Παρακολούθηση του σεμιναρίου DIGITAL SHIP OF ATHENS

10/05/2006 – ΣΗΜΕΡΑ: Τεχνικό Γραφείο στο Μεσολόγγι και στην Πρέβεζα με αντικείμενο κάθε είδους Μελέτες – Άδειες – Κατασκευές που αφορούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτων Ναυπηγού – Μηχανολόγου Μηχανικού.

05/10/2006: Σύμβαση εργασίας εξωτερικού συνεργάτη με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας με αντικείμενο τη μελέτη Ευρωπαικών Προγραμμάτων και συγκεκριμένα μελέτη για το πρόγραμμα < MEDINTRADE > όσον αφορά την Εμπορευματική Κίνηση του λιμένος Ηγουμενίτσας.

2006 – ΣΗΜΕΡΑ: Συνεργασία με τα Λιμεναρχεία Μεσολογγίου, Πατρών, Αστακού, Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας, Πρέβεζας, Λευκάδας και Ηγουμενίτσας όσον αφορά επιθεωρήσεις και μελέτες πλοίων και κάθε είδους πλωτού ναυπηγήματος.

08/03/2007: Σχεδιασμός και μελέτη της Μαρίνας Μεσολογγίου.(όσον αφορά τις Ναυπηγικές μελέτες και μελέτες Η/Μ Εγκαταστάσεων)

15/08/2008-14/11/2009:

Εργολάβος Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκατάστασεων Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Τεχνικός Ασφαλείας Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκατάστασεων Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ( Μέση Τάση )

2009-ΣΗΜΕΡΑ: Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( Έργα Λιμενικά , Πλωτά, Οικοδομικά και Ηλεκτρομηχανολογικά)

2009 – 2011: Ίδρυση Τεχνικής εταιρείας εξοπλισμού πόλεων και περιβαλλλοντικών παρεμβάσεων

2011-ΣΗΜΕΡΑ: Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Νηογνώμονα Α.Ε. στην Δυτική Ελλάδα (Επιθεωρήσεις Πλοίων – Πλωτών Ναυπηγημάτων και Έκδοση Πιστοποιητικών) –

2013 – ΣΗΜΕΡΑ: Eνεργειακός Επιθεωρητής Β Τάξης. ( Πάσης φύσεως Κτιρίων και Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων )

2013 – ΣΗΜΕΡΑ: Iδρυση εταιρείας < ΑΙΤΟLIA OLIVES >, με δραστηριότητα την Τυποποίηση και Εξαγωγή Ελιάς Καλαμών στο Εξωτερικό

1/2014 – ΣΗΜΕΡΑ: Υπεύθυνος Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΥΑΛΕ) Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2010 – 2011: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ( ΟΛΗΓ Α.Ε. )

2010 – 2013: Αναπληρωτής Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Μηχανικών της Περιοχής Μεσολογγίου – Ναυπάκτου

11/2013 – ΣΗΜΕΡΑ: Εκλεγμένο Mέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Χρήστος Μπούνιας

Ο Χρήστος Μπούνιας (Δικηγόρος– Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου) γεννήθηκε στη Πάτρα και μεγάλωσε στο Αίγιο.

Σπούδασε στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Από το έτος 2000 εργάζεται ως δικηγόρος στο Αίγιο μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μπούνια.

Από το έτος 2005 έως και σήμερα για τέσσερις συνεχής θητείες διατελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Ιταλικής γλώσσας.

Έχει εργαστεί ως Νομικός Σύμβουλος την περίοδο 2008-2009 στην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο.

Η πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το έτος 2006 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμου Αιγίου και το 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο νέο Δήμο Αιγιάλειας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.

Παναγιώτης Μπράμος

Ο Παναγιώτης Μπράμος (Δικηγόρος – Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης) γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1978.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του, φοίτησε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου πήρε το πτυχίο του το 2000.

Στη συνέχεια εισήλθεστο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από όπου αποφοίτησε το 2004.

Το 2007, μετά από την επιτυχή κρίση της διδακτορικής του διατριβής, ορκίστηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006, ζει στον Πύργο όπου και εργάζεται ως δικηγόρος.

Είναι μέλος διαφόρων σωματείων και εθελοντικών οργανώσεων.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και από το 2015 έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Γιώργος Τσόγκας

O Γιώργος ΤΣΟΓΚΑΣ (Τεχνικός Δικτύων Εγκαταστάσεων ΟΤΕ – Περιφερειακός Σύμβουλος).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμφιλοχία ,όπου και τελείωσε το Τεχνικό Επαγγελματικό λύκειο με άριστα το 1994.

Σπουδασε ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων.

Έχοντας μπει στον στίβο της εργασίας από πολύ νωρίς εργάστηκε από το 1999 έως το 2001 ως συντηρητής- τεχνικός παραγωγής και εμφιάλωσης νερού ΚΟΡΠΗ(NESTLE), ενώ από το 2001 έως το 2003 ως συντηρητής-τεχνικός στη Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου (ΔΕΠΑ). Απο το 2003 εργάζεται ως τεχνικός Δικτύου Εγκαταστάσεων ΟΤΕ, κατέχοντας σήμερα τη θέση του Υ.Λ. Αμφιλοχίας.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά χρόνια. Εκτοτε θητεύει σε όλα τα κομματικά όργανα σε επίπεδο νομού. Έχει εκλεγεί το 2008 γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης στην Αμφιλοχία.

Την περίοδο 2010-2011 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος ΚΑΦΚΑ Αμφιλοχίας.

Το 2014 και το 2010 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Α. Κατσιφαρα, ενώ από την αρχή της θητείας του αποτελεί εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Αποτελεί θερμό υποστηρικτής των κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, μετέχοντας ενεργά σε όλες τις προσπάθειες των συμπολιτών του σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αγροτικά.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Αντώνης Χαροκόπος

Ο Αντώνης Χαροκόπος (Συνταξιούχος ΔΕΗ – Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας Νοτίων Ιονίων Νήσων) γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1968.

Είναι έγγαμος με δυο παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Μηχανικός Ενσύρματων Τηλεπικοινωνιών

Απόφοιτος Σχολής Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει πλούσια κοινωνική δράση, ιδίως στο αναπηρικό κίνημα στο οποίο συμμετέχει εδώ και 18 χρόνια περίπου:

Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας Νοτίων Ιονίων Νήσων

 • Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία
 • Mέλος Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 • Μέλος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παρ/μα Αχαΐας
 • Μέλος Δ.Σ. του Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας
 • Συμμετοχή στο αναπηρικό κίνημα δεκαοχτώ (18) χρόνια περίπου
 • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
 • Μέλος Δ.Σ. στο Θεραπευτικό Κέντρο Μέριμνα
 • Μέλος Δ.Σ. στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων
 • Μέλος Δ.Σ. στο Βρεφοκομείο Δήμου Πατρέων

Ασχολείται με τον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Δεμενίκων στο οποίο φοιτά το ένα τέκνο του.

Έχει διατελέσει :

 • Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2007-2010
 • Πρόεδρος στον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων
 • Μέλος στο Δ/Σ του Ιδρύματος Κωφών Πάτρας
 • Μέλος στο(Ε.Ι.Α.Α) Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων Παράρτημα Πάτρας
 • Σε όλες τις Σχολικές Επιτροπές των Ειδικών Σχολείων, του ΤΕΕ και ΕΕΕΕΚ της Πάτρας την περίοδο 2008- 2009-2010
 • Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παρ/μα Αχαΐας
 • Πρόεδρος Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής (ΤΔΕ) της Ένωσης Τεχνικών Δ.Ε.Η. Πάτρας

Έχει εργασθεί σε Δημοτική Δομή για άτομα με αναπηρία 2 χρόνια

Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια – Ημερίδες με θέματα για άτομα με αναπηρία.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Σάκης Μαυρόγιαννης.

Διονύσης (Σάκης) ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας

(Αγρότης Αμπελουργός, Γεωπόνος τ.ε., Πτυχιούχος Οινολόγος – Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Πρόεδρος Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αχαΐας)

Ο Σάκης Μαυρόγιαννης γεννήθηκε το 1967 στα Συχαινά Πατρών. Αποφοίτησε από το πρώτο Τεχνικό Λύκειο της Πάτρας και είναι πτυχιούχος των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, καθώς και Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας.

Είναι παντρεμένος με την επίσης Οινοποιό Ελένη Παπανικολάου και έχουν δύο παιδιά, την Θεοδώρα και τον Παναγιώτη.

Ο Σάκης ως κύριο επάγγελμα είναι αγρότης – αμπελουργός ενώ από το 2004, ακολουθώντας το μοντέλο της καθετοποιημένης γεωργικής παραγωγής, οινοποιεί τη δική του παραγωγή σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Από το 2008 εφαρμόζει στην παραγωγή του όλα τα σύγχρονα συστήματα αγροπεριβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας των τροφίμων ενώ εφαρμόζει το νέο σύστημα για τη διαχείριση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την παραγωγή των κρασιών του.

Το 1997-2010 ήταν ωρομίσθιος Καθηγητής στο ΤΕΙ Μεσσολογγίου, Τμήμα Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων, διδάσκοντας το μάθημα της Γεωργικής Μηχανολογίας.

Από 20/8/2010 είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας, ενώ έχει διατελέσει Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αχαΐας από το 2007 έως και τον Ιούλιο του 2010.

Το 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πρόοδο» του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και ανέλαβε Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της «Ολυμπιακή Αναπτυξιακή Α.Ε.» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Φιλοδοξία του είναι να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας ώστε να αποτελέσει και πάλι μοχλό ανάπτυξης κι ευημερίας του αγροτικού πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ο Τρύφωνας Φωτόπουλος.

Τρύφωνας ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Κατασκευαστής ιδιωτικών οικοδομικών έργων – Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας)

Ο Φωτόπουλος Τρύφωνας γεννήθηκε το 1952 στο Καρούσι Καλαβρύτων από πολύτεκνους γονείς, τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και την Χαρίκλεια Φωτοπούλου το γένος Παύλου από τον Κάλανο του Δήμου Ερυμάνθου.

Στα δεκαοχτώ του χρόνια κατετάγη εθελοντής στην Πολεμική Αεροπορία.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην κατασκευή ιδιωτικών οικοδομικών έργων από το 1978.

Ζει και εργάζεται στην Πάτρα με τη σύζυγό του Γεωργία το γένος Παναγιώτη Διονυσόπουλου και έχουν τέσσερα παιδιά τη Χαρά αρχιτέκτονα, τον Κώστα μηχανολόγο αεροναυπηγό, τη Μυρσίνη χωροτάκτη πολεοδόμο και τον Παναγιώτη φοιτητή διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του Πολυτεχνείου Πατρών στο Αγρίνιο.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε το 1985 με την εκλογή του ως Σύμβουλος στην τότε Κοινότητα Οβρυάς.

Διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών της Ενώσεως Κατασκευαστών Oικοδομικών Έργων Πάτρας (Ε.Κ.Ο.Ε.Π.) και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών στα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και Οικονομικών.

Διετέλεσε επίσης:

• Από το 2002 έως το 2007 Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας και έως το 2011 Αντιπρόεδρος.

• Πρόεδρος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

• Εκπρόσωπος των επιμελητηρίων στο περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

• Πρόεδρος Ηλεκτρονικού Κέντρου Εμπορίου (Η.Κ.Ε.) Δυτικής Ελλάδας.

• Πρόεδρος B.I.C. Δυτικής Ελλάδας.

• Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Διοίκησης και Διαχείρισης στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) Πάτρας.

• Μέλος του Δ.Σ., επί σειρά ετών, του Σκαγιοπουλείου ιδρύματος.

• Μέλος του Δ.Σ. της Τριαντείου Σχολής.

• Μέλος του Δ.Σ. της ΄΄Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.΄΄ με έδρα τα Καλάβρυτα.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 και του 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, και έως σήμερα είναι:

• Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

• Μέλος του συμβουλίου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

• Μέλος του συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.

• Μέλος του συμβουλίου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

• Πρόεδρος της Α.Ε. ΄΄Ολυμπιακή Αναπτυξιακή΄΄ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πιστεύει και αγωνίζεται ώστε ο άνθρωπος να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής και ιδιαίτερα η μάνα γυναίκα η οποία βιώνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τις συνέπειες της κρίσης.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.