Με όλες τις πλευρές να διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ακύρωσης της εκλογικής διαδικασίας ανοίγουν αύριο το πρωί οι ικά.

«Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές της Κυριακής θα στεφθούν από επιτυχία και η Νέα Δημοκρατία, απ’ αυτή τη διαδικασία, θα βγει πιο ενωμένη και πιο δυνατή» ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης και κάλεσε τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της Κυριακής, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη και ο κ. Τραγάκης. Η αικάλπες στη Ν.Δ. για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του κόμματος ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αδωνι Γεωργιάδη.Τόσο ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης όσο και ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) Γιάννης Τραγάκης διαβεβαίωσαν ότι οι αυριανές εκλογές θα γίνουν κανονσιοδοξία της ηγεσίας της Ν.Δ., αλλά και των τεσσάρων υποψηφίων εκπορεύεται, όμως, και από το γεγονός ότι χθες πραγματοποιήθηκε νέα γενική δοκιμή του συστήματος σε συνθήκες εξομοίωσης της ψηφοφορίας.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι απορρίφθηκε και αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει η εταιρεία Εξυπνα Συστήματα.

Η εκλογή από τον α’ γύρο απαιτεί ποσοστά άνω του 50%, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συμφωνία μη διεξαγωγής επαναληπτικού σε περίπτωση που ο πρώτος καταγράψει ευρύτατη διαφορά από τους υπόλοιπους.

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές μπορούν να  μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν (έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.nd.gr).

Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουν εγγραφεί στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών και να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Το αντίτιμο της ψήφου έχει οριστεί στα 3 ευρώ και τους δύο γύρους.

Οι πολίτες που δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στον επαναληπτικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

 

πηγή: «Ναυτεμπορική»

 

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.