Δεύτερος γύρος με ντέρμπι

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όλοι γνώριζαν πως ο Ναυπακτιακός Αστέρας θα  αποτελούσε ένα από τα βασικά φαβορί της σεζόν, αλλά για το Ν. Θέρμιο Απόλλωνα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο τι ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει. Μετά από ένα γύρο και 15 Αγωνιστικές η ομάδα του Θέρμου συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές και η μεταξύ τους αναμέτρηση, το Σάββατο, στη Ναύπακτο γίνεται άκρως κομβικό ματς.

Ντέρμπι ήταν η αναμέτρηση του Αμφίλοχου με τον ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας και το τελικό  1-1 είχε δικαιώσει αυτό το χαρακτηρισμό, μα τώρα χωρίζει τις ομάδες μεγάλη διαφορά. Ντέρμπι αναμένεται και στο Θερμο όπου ο 5ος Κεραυνός Μυρτιάς θα υποδεχθεί τον 4ο Όμηρο.

Ενδιαφέρον το παιγνίδι του Ατρόμητου Αντιρρίου με την ΑΕ Μεσολογγίου και η πρώτη Αγωνιστική του δευτέρου γύρου περιλαμβάνει επίσης αγώνες μεταξύ ομάδων που μάχονται για την παραμονή.

 

Πήρε το… καλάι

Ο Ν. Θέρμιος  Απόλλων έγινε η πρώτη ομάδα – και η μόνη έως τώρα- που κέρδισε το  Ναυπακτιακό Αστέρα σε επίσημο αγώνα, τον πρόσφατο του Κυπέλλου. Μ’ αυτό το εχέγγυο η ομάδα του Γιώργου Γιάκου θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα στο «Παπαχαραλάμπειο», όπου ο Αστέρας έχει σημειώσει μόνο νίκες. Σε περίπτωση ισοπαλίας η ομάδα του Θέρμου θα διατηρηθεί έξι βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους, σε περίπτωση νίκης θα βάλει «φωτιά» στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Όμως εάν επικρατήσουν οι γηπεδούχοι η ομάδα του Γιώργου Γιάκου χάνει πολλές από τις πιθανότητές της να τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο και η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στους 9 βαθμούς. Ο Γιάννης Πανουργιάς δεν υπολογίζει τους Καλαβρουζιώτη και Καζανά που αποβλήθηκαν στο νικηφόρο ματς του Δοκιμίου (φωτο πάνω) και φυσικά ούτε στον τραυματία Σταύρο Λαγό. Ο Απόλλων δεν έχει σημαντικά προβλήματα με παίκτες του και είναι αναμενόμενο να ποντάρει στις εξεζητημένες αμυντικές του αρετές. Κάποιο  προσωπικό θέμα του τερματοφύλακα Ευθυμίου αναμένεται να ξεπεραστεί και να βρεθεί στην διάθεση του προπονητή του.

Χώρισαν οι «δρόμοι»

ΑΟ Φλόγα Παλαιομάνινας και Αμφίλοχος είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι στην πρεμιέρα, μα στην πορεία του πρωταθλήματος οι τότε φιλοξενούμενοι της Φλόγας έχουν πάρει σχεδόν 20 βαθμούς περισσότερους από την ομάδα της Αμφιλοχίας. Αυτό το δεδομένο και ο παράγοντας έδρα (στο γήπεδο του Αγγελοκάστρου την Κυριακή ώρα 15:00) γέρνουν τα προγνωστικά υπέρ της ομάδας του Χρήστου Βασιλείου. Βέβαια και ο Νίκος Μιμιγιάννης ζητά από τους παίκτες του να παλέψουν για αποτέλεσμα, όχι μόνο λόγω γοήτρου αλλά και για πρακτικούς  (βαθμολογικούς)  λόγους. Πάντως οι γηπεδούχοι προέρχονται από ματς Κυπέλλου, κόντρα στην ΑΕΜ (φωτο κάτω),  την Τετάρτη κι έδειξαν κάποια σημάδια κόπωσης.  Ο Αντωνόπουλος της Φλόγας εξέτισε τη ποινή της  μιας Αγωνιστικής στο Κύπελλο και θα επιστρέψει στην αριστερή πτέρυγα, ενώ κι ο Φραγκούλης έχει ήδη εκτίσει την ποινή των δύο Αγωνιστικών.

Μόνο με νίκη

Από τις ομάδες που βρίσκονται… εκτός νυμφώνος ο Κεραυνός Μυρτιάς έχει τις πιο πολλές προϋποθέσεις να μπει στην πρώτη τετράδα. Για να ελπίζει πολύ περισσότερο σ’ αυτό «υποχρεούται» να κερδίσει το Σάββατο τον Όμηρο Νεοχωρίου,  που κρατά την τέταρτη θέση με τέσσερις βαθμούς «αέρα». Κομβικότατο ματς που θα επικρατήσει το «κυνήγι» του αποτελέσματος εκατέρωθεν. Καμία ομάδα δεν έχει τιμωρημένο ποδοσφαιριστή, ο Λάκης Παπαχρήστου θέλει ρεβάνς για το 3-0 της πρεμιέρας και ο Σπύρος Κότσαλος έστω τον ένα βαθμό.

Χωρίς πολλές ελπίδες

Η αναμέτρηση του Ατρόμητου Αντιρρίου με την ΑΕ Μεσολογγίου ξεκινά όταν τελειώνουν τα υπόλοιπα έξι παιγνίδια του Σαββάτου, δηλαδή στις 05:00 το απόγευμα. Οι δύο  ομάδες έχουν δείξει πως η περίπτωση να κινδυνέψουν περνά στη… σφαίρα της φαντασίας, μα ούτε και για την πρώτη τετράδα  έχουν βάσιμες ελπίδες. Η ΑΕΜ βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, ειδικά σε περίπτωση που νικήσει ο Κεραυνός Μυρτιάς, και πρωτίστως πρέπει να επανέλθει στα καλά αποτελέσματα καθώς αγνοεί τη νίκη σε τέσσερα συνεχόμενα ματς (τρία πρωταθλήματος κι ένα κυπέλλου). Από τους «κανονιέρηδες» θα απουσιάσει ο Παναγιωτόπουλος, διότι αποβλήθηκε στην Τετάρτη στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΟ Φλόγα.

Το «κάψιμο» στους γηπεδούχους

Αρκετά ψηλά βρίσκεται ο ΑΟ Χάλκειας,  χωρίς να είναι εξασφαλισμένος, βρίσκεται  όμως σε πολύ καλύτερη μοίρα από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά, που ως γηπεδούχος επιζητά μόνο τη νίκη. Οι γηπεδούχοι δίνουν το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς (στο προηγούμενο νίκησαν 3-0 την Ακαδημία Ευηνοχωρίου)  και πρέπει να ξεπεράσουν το άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που θέλει να κερδίζονται δύσκολα δύο συνεχόμενοι εντός έδρας αγώνες. Από τον ΑΟ Χάλκειας δεν θα παίξει ο αποβληθείς Νίκος Κάκκος.

Υπάρχει το χάσμα… και η έδρα

Από την πρώτη Αγωνιστική φάνηκε πως ο Απόλλων Δοκιμίου διαθέτει πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με την Ακαδημία Ευηνοχωρίου (φωτο κάτω), η οποία έκτοτε μάλλον  έχει αποδυναμωθεί. Στον αντίποδα η έδρα της, παρότι ουραγός, προβληματίζει κάθε αντίπαλο και δύσκολα χάνει εκεί. Για τον Απόλλωνα είναι παράλληλα μια πρόκληση να βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις του και καλείται να το κάνει χωρίς τον κεντρικό αμυντικό Αλέξανδρο Αθανασίου, που το προηγούμενο Σάββατο  αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με τρεις Αγωνιστικές.

«Ξημερώνει» για έναν

Μετά  το 0-0 στην έδρα της ΑΕΜ η Αναγέννηση Θέρμου χρειάζεται νίκη στο Αγγελόκαστρο προκειμένου να έχει απτές ελπίδες να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Στο ίδιο γήπεδο έχει πάρει ισοπαλία από τον πολύ πιο δυνατό ΑΟ Φλόγα, αλλά και ο Αχελώος μόνο με νίκη μπορεί να ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια καθώς βρίσκεται στην 14η θέση. Η ισοπαλία είναι σαφώς θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Θέρμου, που θα έχει ξανά τον Μπαζώρα. Ο Ανδρέας Τσιλίκας συνεχίζει να μην υπολογίζει το Νίκο Καλοκαίρη, επιστρέφει όμως ο Λευτέρης Καλοκαίρης.

Τελευταίο «χαρτί»

Με την έναρξη του β΄γύρου η Δοξα Καινουρίου δίνει ένα ματς που  θα οριοθετήσει αν μπορεί να παλέψει βάσιμα  για την παραμονή. Αγώνας- μισή σεζόν. Υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Καλυβίων, ομάδα που βάσει της μέχρι τώρα παρουσίας της θα μπορούσε να την κερδίσει και βάσει βαθμολογίας θα μπορούσε να την ξεπεράσει στη συνέχεια. οι φιλοξενούμενοι υπερέχουν 9 βαθμούς και με καλό αποτέλεσμα – ειδικά νίκη  – σε συνδυασμό με ήττα της Ακαδημίας, θα έχουν το… κεφάλι τους πιο ήσυχο.

ΣΑΒΒΑΤΟ  19-12-2015  ΩΡΑ  15:00

ΘΕΡΜΟΥ                                        ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΚΕΚΕΛΟΣ – ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ – ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΓΥΦΤΑΚΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ:                                      ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ                              ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ – ΡΟΔΑΤΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΛΑΥΡΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Θ.ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                    ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ – ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΜΠΕΣΙΝΗΣ – ΚΟΛΟΣΙΩΝΗΣ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΡΑΠΤΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                           ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ – ΚΑΛΥΒΑΣ – ΜΠΑΚΑΚΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΜΠΑΘΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                               ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – Ν.ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΝΤΖΑΝΗΣ – ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ – ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:                                           ΚΟΥΡΤΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΧΑΒΑΛΙΝΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                      ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ – ΚΩΣΤΑΡΑΣ – ΛΥΣΣΑΡΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΚΑΨΑΛΗΣ

  ΣΑΒΒΑΤΟ  19-12-2015  ΩΡΑ  17:00

ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ                                 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΤΣΟΠΛΑΚΟΣ – ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΚΑΤΣΙΔΗΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΚΑΠΝΙΣΗ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:                                                  ΡΕΝΤΙΦΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ  20-12-2015  ΩΡΑ  15:00

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ                      ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:                                            ΛΙΟΝΑΣ – ΣΟΥΖΑΣ – ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:                ΛΑΥΡΑΝΟΣ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ:                                     ΙΩΑΝΝΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

ΟΜΑΔΑ Β      ΓΚΟΛ

ΥΠΕΡ

     ΓΚΟΛ

ΚΑΤΑ

 
1 ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 41 39 9 PLAY-OFFS      4
2 ΑΟ ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ 37 47 14 PLAY-OFFS      3
3 Ν. ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 35 33 14 PLAY-OFFS      2
4 ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 29 26 14 PLAY-OFFS      0
5 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ 25 21 18  
6 ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 24 20 17  
7 ΑΟ ΧΑΛΚΕΙΑΣ 21 23 29  
8 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 21 31 22  
9 ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ 21 27 20  
10 ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 18 20 17  
11 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΕΡΜΟΥ 16 16 18 PLAY-OUT
12 ΑΛΙΚΥΡΝΑΙΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ 14 15 27 PLAY-OUT
13 ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 14 13 24 PLAY-OUT
14 ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛ/ΣΤΡΟΥ 11 16 31 PLAY-OUT
15 ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 5 9 48 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
16 ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 4 11 45 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

 

Η Δόξα Καινουρίου ξεκίνησε με -2 βαθμούς

 

 

πηγή: sportait.gr

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.