Η Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, κλήθηκε στις 7 Ιουνίου 2016 να συμμετάσχει σε σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Αναγνωστοπούλου Σίας, με τους συνδικαλιστικούς φορείς και εκπροσώπους Γονέων και Κηδεμόνων από την ΠΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Εκπαίδευσης στην Πάτρα, με «επίκαιρη» όπως αναφέρεται θεματολογία.

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος εξέφρασε μέσω της ομοσπονδίας του (ΟΛΜΕ) τη θέληση να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα εκπαιδευτικά θέματα. Παρόλη την καλή πρόθεση, η ομοσπονδία μας δεν κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της στα θεσμοθετημένα επίσημα όργανα (ΕΣΥΠ). Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε αντίλογο σε όσα είχαν σχεδιαστεί.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο περίφημος και πολυδιαφημισμένος «διάλογος» ολοκληρώθηκε και έχει ήδη αρχίσει τη δημοσιοποίηση των μέτρων για ένα φτηνό και υποβαθμισμένο ελληνικό μνημονιακό σχολείο, αυτό δηλαδή που …οραματίζεται για τις επόμενες γενιές.

Με βάση τις πρώτες ανακοινώσεις, χάνονται άμεσα πάνω από 2500 θέσεις εργασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι θα γίνουν γυρολόγοι για να συμπληρώνουν το διδακτικό τους ωράριο.

Την ώρα, λοιπόν, που συνεχίζεται το καταστροφικό έργο στην εκπαίδευση, το υπουργείο αναζητεί προφανώς συνενόχους οργανώνοντας επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις κατόπιν εορτής με τους συνδικαλιστικούς και άλλους εμπλεκόμενους επίσημους φορείς και συλλόγους…

Επειδή μετά από τόσα χρόνια συνεχών θυσιών ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε όσα συνεχίζουν να γίνονται στο χώρο μας για εμάς χωρίς εμάς, οφείλουμε να αντιδράσουμε σε ότι μας διαλύει τη ζωή.

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, σεβόμενο τους θεσμούς, θα παραβρεθεί με εκπρόσωπό του στην συνάντηση για να υπενθυμίσει ότι:

Ο αγώνας μας για ποιοτική εκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Έχουμε μπροστά μας πολλές μάχες αλλά ένα είναι σίγουρο:

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 

                          Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

                      Κούστας Κώστας                                                                 Κατσαρός Κώστας

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.