Με τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης, σωματικής βλάβης, διάπραξη διακεκριμένης φθοράς και απειλές και εξυβρίσεις κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών συνελήφθη ένας 30χρονος στην Πατρα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος λόγω διαφορών που είχε με έναν 36χρονο, τον χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι, προκαλώντας του σωματικές βλάβες και τράπηκε σε φυγή. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», ενώ η αιτία της αστικής διαφοράς φέρεται να ήταν η μη καταβολή ενοικίου από τον 30χρονο στο παθόντα.

Στη συνέχεια, ο δράστης κινούμενος με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, προσέγγισε όχημα που οδηγούσε 32χρονος και ήταν σε στάση, πριν από ερυθρό σηματοδότη και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν τη άμεση καταβολή 12.000 ευρώ, από συνολικό πόσο 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ενεργούσαν ήδη περιπολίες για τον εντοπισμό του δράστη μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέβαλαν. Κατά την παραμονή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ο 30χρονος εξύβριζε και απειλούσε διαρκώς τους αστυνομικούς, ενώ προκάλεσε φθορά και σε ένα τραπέζι. Επισημαίνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Η προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.