Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η υποκρισία έχει και τα όριά της.

Η κίνηση του κ. Φίλη να καλέσει σε εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την παιδεία μπορεί να θεωρηθεί μέχρι και εμπαιγμός, τη στιγμή που όλους τους προηγούμενους μήνες έχει προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον χώρο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία διάθεση για συναίνεση. Όλη η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν το «ξήλωμα» των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων των τελευταίων 4 ετών.

Σήμερα οι αντιφατικές κινήσεις του κ. Φίλη αποδεικνύουν ότι από τη μια απαξιώνει τις θεσμοθετημένες δομές διαλόγου και αναπτύσσει άτυπους διαύλους επικοινωνίας με πάσης φύσεως εξωθεσμικά συμφέροντα και από την άλλη καλεί σε εθνικό και κοινωνικό διάλογο για να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που ήδη έχει λάβει.

Ο χώρος της παιδείας έχει ανάγκη από πραγματικό διάλογο που θα παράγει κοινές θέσεις και προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα. Όπως έχει ανάγκη και από την αξιολόγηση κατά πόσον υπάρχει σύγκλιση ή απόκλιση των πορισμάτων κοινωνικής διαβούλευσης με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Κάθε σημαντική αλλαγή στον χώρο θα πρέπει να χαίρει τεκμηρίωσης, αξιοπιστίας, συναίνεσης και αυξημένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.