Η εξωστρέφεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, η διασύνδεσή του με την κοινωνία και η περαιτέρω συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Βασίλη Καρδάση.

«Για την Περιφέρειά μας αποτελεί αιχμή του δόρατος η καινοτομία, η γνώση και η επιστημονική και τεχνολογική έρευνα. Είναι ζωτικής σημασίας η ενίσχυση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων για την ανταγωνιστικότητα της τοπικής οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντική η ενίσχυση του ΕΑΠ αφού είναι το μοναδικό τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας που προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έχει έδρα την Πάτρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού ιδρύματος με την τοπική κοινωνία και την Περιφέρεια μέσα από συνέργειες και δράσεις, καθώς και τους τρόπους ανάδειξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου ως καταλύτη στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο, αποφασίστηκε να συζητηθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να διοργανωθούν από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.