Περισσότερα από 93 εκατ. ευρώ «έπεσαν» στην τοπική οικονομία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατά το οικονομικό έτος 2015, ένα ποσό που καταδεικνύει πόσο σημαντική προσπάθεια καταβλήθηκε σε όλη τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Συγκεκριμένα, όπως παρουσιάστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου τέθηκε το θέμα του οικονομικού απολογισμού, η εκτέλεση του προϋπολογισμού κυμάνθηκε σε ποσοστό 90,82% σε σχέση με τον τελικό διαμορφωμένο προϋπολογισμό, όπως οριστικοποιήθηκε με τις αναμορφώσεις (146.258.135,39 ευρώ) και σε ποσοστό 97,57% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό όπως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο (136.139.733,70 ευρώ).

Τα έξοδα χρήσης ανήλθαν ειδικότερα στο συνολικό ποσό των 93.164.992,09 ευρώ και αφορά πληρωμές έργων, προμήθειες, συμβάσεων, δαπάνες κ.α.

«Προσπαθούμε μέσα σε πολύ δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την Περιφέρειά μας, να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να διεκδικούμε έργα για την περιοχή μας και τους συμπολίτες μας. Με επιμονή και μεθοδικότητα προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο τους ελάχιστους πόρους που διαθέτουμε. Προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι στα κρίσιμα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας σημειώνοντας πως τα 93 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν και δόθηκαν, αποτελεί «μια σημαντική ένεση ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη σκληρά από την κρίση τοπική αγορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διαχείρισης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος έκανε την παρουσίαση του απολογισμού για το οικονομικό έτος 2015 και τόνισε πως «η προσεκτική πολιτική που ασκήσαμε μαζί με τις Διευθύνσεις και τους υπαλλήλους μας, έχει δώσει σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Και συνεχίζουμε να το πράττουμε και αυτή τη χρονιά».

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.