Για 6η συνεχή χρονιά ο καταξιωμένος αγώνας

bike2Απομένουν 25 μέρες για το επόμενο μεγάλο ραντεβού για τους φίλους της ορεινής και δρόμου ποδηλασίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο και πάλι για την περιοχή της Ναυπακτίας, στην πανέμορφη περιοχή της Άνω Χώρας. Οι φανατικοί φίλοι της αγώνα αναμένεται να δώσουν και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, εντυπωσιακό παρών, στον αγώνα που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Αυγούστου, στο πιο όμορφο σημείο της Ορεινής Ναυπακτίας.

Η απόλυτα πετυχημένη διοργάνωση του «Lepanto 2016» Πανελληνίου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας Cross Country, πριν από μόλις 10 μέρες (15-16/07) στην περιοχή του Κάστρου της Ναυπάκτου, αύξησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον για τον αγώνα της Άνω Χώρας.

Διοργανώτρια είναι η Μη κερδοσκοπική  Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο  Ναυπακτίας και που προσκαλούν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Λουκόπουλος και ο Υπεύθυνος Συντονισμού Δράσεων του Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης, θα είναι και φέτος οι οικοδεσπότες για τους 200 και πλέον ποδηλάτες που θα έρθουν από ολόκληρη την Ελλάδα.

bikem16

Χορηγοί είναι: Volvo V60 Cross Country , Arla protein milk, Wind, Φάγε, Electric Rev Helma, Κορπή, Lurpak, Magoura, Xentis, Haibike,  Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, Σκλαβενίτης, Μέλισσα, Therament, Taft, Gialousis, Advance, Depend, Mbike, Spoorts.gr, MTBXpert, Chiquita, ΕΟΕΔ, Ideal Παπαδόπουλος & Nestle Fitness

Το Σάββατο 20/08/2016, στις 18:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. και την Κυριακή 21/08, στις 10:30 π.μ. οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας απόστασης 25 χλμ. (μικρή διαδρομή) και 42 χλμ. (μεγάλη διαδρομή) καθώς και για πρώτη φορά η κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων στη μικρή διαδρομή των 25 χλμ. Επίσης την Κυριακή 21/08 (10:30) θα υλοποιείτε το Junior bike από 4-9 ετών, ενώ θα έχει προηγηθεί το “Αντάμωμα” το προηγούμενο βράδυ (21:00), στην κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας, φιλέματα μεταξύ των αγωνιζόμενων, των επισκεπτών και των κατοίκων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής, έως τις 14 Αυγούστου, στις 24:00, γίνονται στο επίσημο site του αγώνα, το www.bike.prasinomple.gr

«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»

Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι πράγματι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική, από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. «Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις». Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις. Σε υψόμετρο 1100 μ. σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα.

Ο επισκέπτης μπορεί επιπλέον να περιηγηθεί στο υπέροχο καστανοδάσος, να περπατήσει   σε σηματοδοτημένα δασικά μονοπάτια που έχουν αναδειχτεί, να κάνει ποδηλασία βουνού σε εύκολες αλλά και δύσκολες πίστες μέσα στο δάσος. Μπορεί να ανακαλύψει τη μαγεία παλαιών πετρόχτιστων μονοπατιών και γεφυριών, να κολυμπήσει στο ποτάμι, απολαμβάνοντας τη μοναδική εικόνα των καταρρακτών και  τρεχούμενων νερών και σε απόσταση αναπνοής να επισκεφτεί πανέμορφα χωριά όπως η Άνω Χώρα, Κάτω Χώρα, η Ελατού, η Τερψιθέα, τα Κρυονέρια, η Αμπελακιώτισσα κ.α.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.