Με αφορμή τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας στην οποία δηλώνονται τα στοιχεία των μαθητών που μετακινούνται προς τα σχολεία, το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας έχει να επισημάνει τα ακόλουθα:

  1. Η πλατφόρμα αυτή ως εργαλείο είναι πολύ σημαντικό. Όμως η επιπλέον γραφειοκρατία καθώς και περιπτώσεις δυσλειτουργίας του ψηφιακού αυτού εργαλείου, επιβαρύνουν τον ήδη μεγάλο φόρτο εξωδιδακτικών εργασιών στο σχολείο που ακόμη και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έδειξε πρόσφατα ότι αγνοεί αφού η κυβερνητική προπαγάνδα βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους με μικρό ωράριο εργασίας παραβλέποντας καθήκοντα όπως το παραπάνω.
  2. Είναι βέβαιο ότι η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την επιπλέον περιστολή δαπανών. Ήδη διπλασιάστηκαν οι χιλιομετρικές αποστάσεις βάση των οποίων προέκυπταν οι δικαιούχοι δωρεάν μεταφοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Μετά λοιπόν και την εκχώρηση της αρμοδιότητας της μετακίνησης των μαθητών στις περιφέρειες, το επόμενο βήμα φοβούμαστε ότι θα είναι η νέα περιστολή δαπανών με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη μαθητική διαρροή.
  3. Απαιτούμε να ενισχυθούν τα περιφερειακά σχολεία που κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω της μετακίνησης μαθητών προς τα κεντρικά σχολεία της περιοχής. Σε αυτή την περίπτωση η πλατφόρμα, εφόσον τροφοδοτηθεί με τα ανάλογα στοιχεία, θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμη ως εργαλείο.

Μετά τα παραπάνω, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • να απλοποιηθεί η διαδικασία δήλωσης των δικαιούντων μαθητών.
  • Να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο σχολείο στον τόπο κατοικίας τους ανεξάρτητα από την απόσταση.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

 

                          Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

                      Κούστας Κώστας                                                                 Κατσαρός Κώστας

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.