Ενσωματωμένη στους λογαριασμούς που θα παραλαμβάνουν οι καταναλωτές από 1ης Ιουλίου θα είναι η έκπτωση του 15% που ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές χαμηλής και μέσης τάσης.

Η έκπτωση, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, αφορά το σύνολο των καταναλωτών στις δύο αυτές κατηγορίες, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών και της τήρησης των διακανονισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, η έκπτωση αφορά πάνω από 5 εκατ. καταναλωτές που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και είναι ανοιχτή και στους περίπου 2,1 εκατ. υπερήμερους ενεργούς καταναλωτές, στους οποίου απηύθυνε έκκληση να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους αξιοποιώντας και το ευνοϊκό πρόγραμμα άνευ προκαταβολής, που λήγει στις 31 Αυγούστου.

Εμπρόθεσμοι θεωρούνται οι καταναλωτές που θα αποπληρώσουν τον λογαριασμό τους ακόμη και τρεις εργάσιμες μετά τη λήξη του. Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΔΕΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε πως 1,75 δισ. αφορούν πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης (οικιακά και επαγγελματικά), εκ των οποίων εάν εξαιρεθούν οι ανενεργοί λογαριασμοί περιορίζονται στο 1,45 δισ., ποσό 380 εκατ. ευρώ αφορά την υψηλή τάση και 260 εκατ. ευρώ το Δημόσιο.

πηγή: έντυπη «Καθημερινή» – Χρύσα Λιάγγου

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.