Κατασχέθηκαν περισσότερα από (3,5) κιλά κάνναβης, ενώ εντοπίστηκε φυτώριο με (16) δενδρύλλια και εκατοντάδες σπόρους της ίδιας ουσίας σε οικία και ποιμνιοστάσιο του δράστη

Συνελήφθη, χθες (8-4-2016) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 34χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων και στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στο 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Εμπεσού και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (76,7) γραμμάριων, το χρηματικό ποσό των (615) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και πέντε πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, ενώ στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας η οποία έφερε υπολείμματα κάνναβης.

Κατά το στάδιο της προανάκρισης προέκυψε ότι, ο 34χρονος κατείχε και καλλιεργούσε ναρκωτικές ουσίες σε οικία και σε ποιμνιοστάσιο του,  σε ορεινή περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας, πράξεις τις οποίες ομολόγησε και ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του δράστη, όπου ο τελευταίος λόγω των αποδεικτικών στοιχειών, τους παρέδωσε :

•       (3542) γραμμάρια κάνναβης, που ήταν τοποθετημένη σε έξι συσκευασίες,
•       (22,3) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σκόνης,
•       (3) ναρκωτικά δισκία και
•       (3) κόσκινα με υπολείμματα κάνναβης,

Σε έρευνα που ακολούθησε σε ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 34χρονος στην ίδια περιοχή οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φυτώριο κάνναβης, που αποτελούνταν από (16) φυτά σε γλάστρες, μια συσκευασία με δύο γραμμάρια της ίδιας ουσίας, ένα μεταλλικό τρίφτη και εκατοντάδες σπόρους κάνναβης.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης είχε διαμορφώσει κατάλληλο χώρο για την μεταφύτευση των φυτών, δίπλα από το ποιμνιοστάσιο, τον οποίο είχε οργώσει και είχε εμπλουτίσει με λιπάσματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.