Ύστερα από μεθοδευμένες ενέργειες και αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντοπίστηκε οργανωμένη καλλιέργεια – φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή Κερασιά της Δημοτικής Ενότητας Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο.
Στην περίπτωση αυτή η σύλληψη του 57χρονου ημεδαπού καλλιεργητή της φυτείας έγινε χθες (6-7-2016) το απόγευμα, μέσα στο χώρο της φυτείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.
Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, συνεργό του συλληφθέντα, του οποίου τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας έχουν εξακριβωθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, κοντά στον αγροτικό δρόμο Κερασιάς – Μαλευρού, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, έκτασης ενός στρέμματος περίπου, την οποία καλλιεργούσαν από κοινού ο 57χρονος και ο 29χρονος.
Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντόπισαν τον 57χρονο, μέσα στο χώρο της φυτείας, ενώ ο 29χρονος συνεργός του αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.
Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά 178 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από είκοσι έως ογδόντα εκατοστών καθώς και διάφορα αντικείμενα καλλιέργειας που χρησιμοποιούσαν οι δράστες όπως φτυάρια, αξίνα, άδεια μπουκάλια και πλαστικά δοχεία.
Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δυο δραστών αλλά και στο όχημα με το οποίο είχαν μεταβεί μαζί στη φυτεία, βρήκαν και κατέσχεσαν, τέσσερα κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim και δυο φυσίγγια πυροβόλων όπλων.
Για το πότισμα των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν ποτιστικό λάστιχο μήκους 150 μέτρων το οποίο είχαν συνδέσει με διακλαδωτή σε δημοτική μονάδα ύδρευσης, ενώ η διαδρομή του ήταν καλυμμένη από θάμνους.
Το νερό από το ποτιστικό λάστιχο κατέληγε στο χώρο της φυτείας και συγκεκριμένα σε δεξαμενή νερού που διατηρούσαν οι δυο δράστες, από την οποία μέσω αντλίας το νερό μεταφερόταν στα φυτά.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσω διάπραξης αδικήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

**φώτο αρχείου

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.