PAMEΣε καταγγελία-κάλεσμα προχώρησαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και του ΕΚΝΔ που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της «Αγωνιστικής Ενότητας» που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας κινείται «σε γραμμή συντήρησης του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στην βάση του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας, της μοιρολατρείας και της διαχείρησης της φτώχειας«. «Ύστερα από κάλεσμα των εκλεγμένων μελών με τα ψηφοδέλτια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που στηρίζει το ΠΑΜΕ για συνεδρίαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Δ.Σ. του ΕΚΝΔ για να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη για την ΑΝΕΡΓΙΑ, τα μέλη της πλειοψηφίας των Δ.Σ. του ΕΚΝΔ και του Συνδικάτου Οικοδόμων αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση συμμετοχής μη αναγνωρίζοντας το ΠΑΜΕ ως συνδικαλιστικό φορέα, θέλοντας να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε ζητιάνους, διατηρώντας τα συνδικάτα σφραγίδες και το κτίριο σε μπακάλικο πολυτελείας.
Ενώ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων απαξίωσε και να μας απαντήσει, όχι να συνεδριάσει«.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Των μελών των Δ.Σ. των Σωματείων και του Ε.Κ.Ν.Δ. εκλεγμένα με τα ψηφοδέλτια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ENOTHTAΣ που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Την στιγμή που οι ταξικές δυνάμεις κινούνται στην κατεύθυνση ανασύνταξης του κινήματος, με συνελεύσεις, συζητήσεις, παρεμβάσεις και συγκρότηση του μετώπου της Λαϊκής Συμμαχίας, δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού – και όχι μόνο – προσπαθούν να απαξιώσουν την προσπάθεια και να της προσδώσουν κομματικά χαρακτηριστικά.
Είναι οι βολεμένοι συνδικαλιστές και ευθύνονται για την απαξίωση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Σ’ αυτή τη γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κινείται και το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, σε γραμμή συντήρησης του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού στην βάση του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας, της μοιρολατρείας και της διαχείρησης της φτώχειας.
Ύστερα από κάλεσμα των εκλεγμένων μελών με τα ψηφοδέλτια της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που στηρίζει το ΠΑΜΕ για συνεδρίαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Δ.Σ. του ΕΚΝΔ για να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη για την ΑΝΕΡΓΙΑ, τα μέλη της πλειοψηφίας των Δ.Σ. του ΕΚΝΔ και του Συνδικάτου Οικοδόμων αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση συμμετοχής μη αναγνωρίζοντας το ΠΑΜΕ ως συνδικαλιστικό φορέα, θέλοντας να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε ζητιάνους, διατηρώντας τα συνδικάτα σφραγίδες και το κτίριο σε μπακάλικο πολυτελείας.
Ενώ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων απαξίωσε και να μας απαντήσει, όχι να συνεδριάσει. Και για την ιστορία και την ενημέρωση των μελών του εδώ και 2 1/2 χρόνια που έγιναν εκλογές συνεδρίασε μόνο για την συγκρότηση του ΔΣ, τώρα ξανά τον Ιούνιο για τις εκλογές, ας αναλογηστεί ο καθένας τον λόγο ύπαρξής του και μάλιστα σ’ αυτή τη χρονική περίοδο που δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δυο λόγια για το ΠΑΜΕ για όσους δεν εννοούν να καταλάβουν τι είναι.
Για να δούμε τι λέει το ΠΑΜΕ στην ιδρυτική του διακήρυξη: «Το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) είναι Συνδικαλιστικό Μέτωπο. Είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Εχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και ρίχνει το βάρος του σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής, του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.
Στα 15 χρόνια δράσης του έχει ενοχλήσει όλους αυτούς που επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν το λαό και να βάλουν εμπόδια στην αναγκαία, σήμερα, οργάνωση της λαϊκής πάλης απέναντι στην εντεινόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου.
΄Εχει ενοχλήσει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «Ποτάμια»… ρυάκια και ελιές που, ενώ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των εργαζομένων σε ανούσιους τσακωμούς. Δημιουργούν αυταπάτες και υπόσχονται λύσεις από τα πάνω χωρίς συμμετοχή του εργατικού – λαϊκού παράγοντα. Λύσεις πού θα γίνουν ως διά μαγείας, με μια απλή εναλλαγή στην εξουσία.
Συνάδελφοι, όπου και να πιστεύετε, όπου και να ανήκετε, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, χρειάζεται ένα οργανωμένο ταξικό κίνημα. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται το ΠΑΜΕ. Σ’ αυτόν τον αγώνα χωρούν όλες οι υγιείς εργατικές δυνάμεις που, για να ενταχτούν, δε χρειάζεται να δείξουν πιστοποιητικά κομματικής προέλευσης. Χρειάζονται ζωντανά σωματεία και όχι σωματεία – σφραγίδες και σωματεία εκλογικής κομματικής πελατείας.
Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται με τη συμμετοχή και συνδιοργάνωση άνω των 750 μαζικών οργανώσεων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας, διαδηλώνουμε ενάντια στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, κόντρα στην υποταγή, στην ανοχή και τις αυταπάτες. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, όχι ψίχουλα.
Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, να βουλιάξει το Σύνταγμα. Σάββατο 1 Νοέμβρη, αναχώρηση λεωφορείων 7:30 το πρωί από Κεντρική Πλατεία Ναυπάκτου.

Share on Facebook2Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.