Κατάφεραν να είναι η καλύτερη ομάδα στο διαγωνισμό διαφήμισης μέσω Google το 2015. Ξεκινούν πιο δυναμικά το 2016 στο νέο διαγωνισμό Google Online Marketing Challenge. Πρόκειται για τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που βρίσκεται στο Αντίρριο.

Το τμήμα που δημιουργήθηκε το 2013 από τη συγχώνευση άλλων τμημάτων, σε πείσμα των καιρών, ακολουθεί μια ολοένα ανοδική πορεία. Με καταρτισμένο προσωπικό, ανθρώπους ορεξάτους για δουλειά και ανήσυχους φοιτητές συνεχίζουν να παίρνουν τα φώτα της δημοσιότητας με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Φέτος οι “Googlers” του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπως τους αποκαλούν οι άλλοι φοιτητές, μαζεύτηκαν στο Αντίρριο για την εναρκτήρια εκδήλωση συντονισμού των ομάδων στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Google Online Marketing Challenge. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν πολυάριθμα ακαδημαϊκά ιδρύματα από όλο τον κόσμο με σκοπό να πετύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην online διαφήμιση χρησιμοποιώντας εργαλεία της Google.

Πέρυσι η μία από τις τρεις ομάδες του τμήματος κατάφερε να τερματίσει πρώτη από όλη την Ελλάδα και σε καλή κατάταξη στην Ευρώπη. «Ήταν απρόσμενη η θέση», δήλωσε ο Καθηγητής του Τμήματος και Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κ.Σπύρος Συρμακέσης στη βράβευση των φοιτητών που συμμετείχαν πέρυσι. «Στόχος μας είναι πάντα ο τερματισμός και στη συνέχεια να ξεπεράσουμε την περσινή μας επίδοση. Δεν θεωρούμε ποτέ δεδομένο ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος αλλά δεν ασχολούμαστε μαζί του.»

Στα πλαίσια του διαγωνισμού κάθε ομάδα λαμβάνει 250 δολάρια από τη Google και προσπαθεί να τα επενδύσει όσο το δυνατόν καλύτερα σε online διαφήμιση για κάποια ελληνική εταιρία. Τον επιστημονικό συντονισμό των ομάδων έχει ο Καθηγητής του Τμήματος κ Σπύρος Συρμακέσης. Την εκπαίδευση των φοιτητών και την υποστήριξή τους αναλαμβάνει κάθε χρόνο η Πανεπιστημιακή Υπότροφος του τμήματος η κα Ευανθία Φαλιάγκα.

 «Αυτό που λέμε στους φοιτητές μας είναι να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν. Να συνεργαστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Εμείς τους δίνουμε βασικές οδηγίες και τους αφήνουμε να δημιουργήσουν το δικό τους δρόμο. Φέτος αποφασίσαμε να αυξήσουμε τις ομάδες μας. Ζητήσαμε την υποστήριξη και από άλλα τμήματα, κάτω από το δικό μας συντονισμό. Είμαστε πιο ώριμοι και έτοιμοι για την πιο δυνατή πρόκληση στο διαγωνισμό που είναι μια θέση στα ημιτελικά.» επεσήμανε στους φοιτητές στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ Σπύρος Συρμακέσης. «Αλλά και να μην τα καταφέρουμε φέτος, πάντα θα υπάρχει μια καινούρια προσπάθεια με πλουσιότερες εμπειρίες».

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
 
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.